Nogomet
4

Evropska liga: Partizan krenuo pobjedom, Tottenham siguran protiv Qarabaga

Klix.ba
(Foto: EPA)
Trojica reprezentativaca BiH upisala su večeras nastupe u susretima prvog kola Evropske lige koji su započeli od 21 sat.

Nijedan od njih nije uspio ostvariti trijumf sa svojim klubom, dok su dvojica mečeve odgledali sa klupa za rezervne igrače.

Nastupili su Jasmin Burić, Ibrahim Šehić i Semir Štilić, dok su sa klupe mečeve svojih klubova gledali Senad Lulić i Sead Kolašinac. Schalke 04 je bio uspješan gost u Nikoziji pobijedivši APOEL rezultatom 3:0. Semir Štilić je u poraženom timu igrao pola sata.

Lech nije uspio naći put do mreže Belenensesa, pa je meč okončan rezultatom 0:0. Jasmin Burić je tako uspio sačuvati mrežu netaknutom, što se ne može reći i za Ibrahima Šehića koji je na golu Qarabaga kapitulirao u tri navrata u porazu od Tottenhama. Meč je okončan rezultatom 3:1.

Dnipro i Lazio su podijelili bodove, a meč je okončan rezultatom 1:1. Vrijedi spomenuti i trijumf Partizana nad AZ Alkmaarom rezultatom 3:2.

Evropska liga, rezultati:

Anderlecht – Monaco 1:1 APEOL – Schalke 0:3

Asteras – Sparta Prag 1:1 Athletic Bilbao – Augsburg 3:1 Dnipro – Lazio 1:1 Fiorentina – Basel 1:2 Lech – Belenenses 0:0 Partizan – AZ Alkmaar 3:2 Skenderbeu – Besiktas 0:1 Sporting – Lokomotiv 1:3 St- Etienne – Rosenborg 2:2 Tottenham – Qarabag 3:1