Nogomet
0

Košarkaški i fudbalski kampovi na Jahorini

FENA
Četrnaestu godinu zaredom, od 29. juna do 20. augusta, na Jahorini će biti održan Međunarodni košarkaški kamp Hypo Three Points - Jahorina 2015.

Ovogodišnji promotor kampa, na kojem će učestvovati 500 mladih košarkaša i košarkašica, bit će proslavljeni košarkaš Miroslav Mića Berić.

Organizator kampa je Košarkaški klub Partizan TS iz Banje Luke, saopćeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

Proteklih godina promotori Hypo Three Points kampa bili su Vlade Divac, Žarko Paspalj, Predrag Danilović, Rašo Nesterović, Zoran Sretenović, Željko Rebrača i drugi proslavljeni košarkaši, a treniralo je 7.000 dječaka i djevojčica uzrasta od šest do 16 godina.

Prijatelj kampa, beogradski Partizan i ove godine će učestvovati u radu kampa s kompletnim omladinskim pogonom, na čelu sa direktorom omladinskih kategorija Zoranom Stevanovićem.

Turistička agencija Unis Tours Banja Luka i FK Crvena zvezda od 12. do 19. jula organizuju internacionalni sedmodnevni fudbalski kamp na Jahorini za dječake rođene od 1998. do 2007. godine.

Kamp vode treneri i skauti beogradskog kluba, a deset najboljih polaznika kampa će izboriti pravo na probu u FK Crvena zvezda u Beogradu.

Na Jahorini trenira i prvi tim FK Sarajevo, koji koristi odlične uslove bh. olimpijske ljepotice da bi se što bolje pripremio za nastupe u Ligi prvaka, gdje će u drugoj rundi kvalifikacija odmjeriti snage s poljskim Lechom iz Poznana, navode iz Olimpijskog centra Jahorina.