{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Renomirani sportski radnici na kampu za nogometne golmane u Sarajevu

F
FENA
19.5.2015. u 16:09
93
1
Renomirani sportski radnici na kampu za nogometne golmane u Sarajevu
93
Početkom augusta u Vogošći i Sarajevu će biti održan trening kamp za mlade golmanske talente.
Kamp na kojem će drugu godinu zaredom učestvovati dječaci i djevojčice iz cijele Bosne i Hercegovine, organizuje Nijaz Šivšić iz firme M&P Team uz finansijsku podršku njemačkog Ministarstva vanjskih poslova.

"Djeca iz cijele Bosne i Hercegovine imat će priliku četiri dana koristiti vrhunsku golmansku opremu, a obučavat će ih sportska imena kao što su trener golmana reprezentacije BiH Enver Lugušić i profesorica na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Lejla Šebić. Želimo privući što više mladih čuvara mreže, ne samo iz BiH i zemalja regiona već Evrope i cijelog svijeta", rekao je Šivšić danas na konferenciji za medije.

Prošlogodišnje prvo izdanje ovog jedinstvenog sportskog događaja u BiH, ali i regionu, naišlo je na odlične reakcije perspektivnih čuvara mreža na prostoru bivše Jugoslavije, ali i Evrope i svijeta. Kamp su i ove godine podržali članovi nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko i Asmir Begović.

Šebić, koja će održati najatraktivniji fitness trening na Bijeloj tabiji u Sarajevu, naglašava da je kamp jedinstvena prilika za talentovane sportiste da na jednom mjestu dobiju sve ono što moderni nogomet pruža, uz vrhunske golmanske i fitness trenere.

"Vjerujem da je ovo idealna prilika za mlade sportiste koji se nalaze u uzrastu kada je njihov organizam najfleksibilniji za nove prodražaje, nauče kako primjenjivati određene savremene fitness vježbe, kao što su vježbe agilnosti, brzine i koordinacije, a koje će im pomoći da postanu bolji igrači", objasnila je Šebić.

Kamp će i ove godine biti besplatan za nekoliko golmana iz svih dijelova BiH, a jedan od ciljeva će biti i promocija turističkih potencijala BiH.

Prošle godine na kampu golmanske vještine je usavršavalo 36 polaznika, koji su također imali priliku da se upoznaju o ljepotama Baščaršije i starog dijela Sarajeva, a organizovan je i izlet na piramide u Visokom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: