Nogomet
374

Počinju prijave za Drugi međunarodni kamp za golmane

Piše: Edin Isanović
Prijave za Drugi međunarodni kamp za nogometne golmane koji će biti održan u Sarajevu od 2. do 5. augusta ove godine počinju u ponedjeljak.

Kao i prošle godine kada je održano prvo izdanje ovog jedinstvenog sportskog događaja u našoj zemlji vlada veliko interesovanje svih mladih i perspektivnih čuvara mreže koji počinju svoju nogometnu karijeru.

Međunarodni kamp otvoren je za sve buduće fudbalske golmane, dječake i djevojčice, uzrasta od 9 godina, koji mogu participirati.

Tokom četiri dana trajanja kampa mladi golmani usavršavat će svoje sportske golmanske vještine od pet trenera golmana, pod nadzorom Envera Lugušića, trenera našeg nacionalnog tima, Miloša Đurkovića i Mirsada Karića. Također, polaznicima kampa ovaj put na raspolaganju će biti i stručnjak za kondiciju i fitness Lejla Šebić, koja će sa učesnicima trenirati na atraktivnim turističkim destinacijama, te na Bijeloj tabiji.

Kamp nudi moderne metode treninga i inovativne edukacije s ciljem razvoja nogometnih golmanskih vještina do vrhunskih nivoa, što će rezultirati ostvarivanjem vrhunskih sportskih rezultata njegovih polaznika. Također, projekat ima za cilj promociju ljepote i turizma u BiH, te će tako polaznici imati organizirane izlete na kojima će se upoznati sa ljepotama i znamenitostima naše prelijepe Bosne i Hercegovine. Tako će posjetti Baščaršiju, sarajevsku Vijenicu te piramide u Visokom.

Zainteresovana djeca i roditelji za učešće u kampu mogu se prijavljivati do 15. jula, a sve dodatne informacije i više o prijavama zainteresirani mogu saznati na zvaničnoj Facebook stranici, a pitanja i prijave mogu postavljati na e-mail [email protected].

Važno je naglasiti da se kamp ove godine održava pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova SR Njemačke, a podršku organizatoru, agenciji "Management&Promotion Team" su pružili i kapiten reprezentacije Edin Džeko, Asmir Begović, Slobodan Čobo Janjuš i mnogi drugi eminentni sportisti.

Drugi međunarodni kamp za nogometne golmane podržala je i velika regionalna muzička zvijezda Zdravko Čolić, koji je svojevremno slovio kao jedan od najpresprektivnijih golmana u Jugoslaviji, a trenirao je u omladinskom pogonu Željezničara.

"Divno je da se rade ovakvi projekti. Dosta pratim nogomet i drago mi je da i u BiH postoji kamp golmana i što će se na njemu okupiti čuvari mreža iz cijelog regiona i Evrope. Odlična je stvar da se djeca sklone sa ulice i što više približe sportu. Kao dječak maštao sam da postanem golman i sam znam koliko to zahtjeva truda, znoja i odricanja. Život me je odveo od zelenog terena mojoj drugoj velikoj ljubavi muzici, ali uvijek se rado sjećam treninga na Grbavici i utakmica. Bila su to lijepa vremena, a jedno vrijeme bio sam konkurencija legendarnom Slobodanu Janjušu Čobi", kazao je Zdravko Čolić prije spektakularnog koncerta Pod Bijelim brijegom tokom razgovora sa Nijazom Šivšićem, organizatorom Drugog međunarodnog kampa za nogometne golmane.