Nogomet
146

Baždarević posjetio učesnike Drugog međunarodnog kampa za nogometne golmane

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Trećeg dana Drugog međunarodnog kampa za nogometne golmane u Sarajevu i Vogošći mlade golmane i učesnike kampa posjetio je i Mehmed Baždarević, selektor bh. nogometne reprezentacije tokom treninga u Semizovcu. On je tom prilikom izrazio zadovoljstvo radom trenera i zalaganjem mladih golmana.

"Drago mi je što je selektor Meša Baždarević došao na naš trening i uveličao našu svečanost i naš kamp. On je oduševljen kako su mladi golmani radili i napredovali i siguran sam da će u narednom periodu, ako djeca budu ovako radila i budu imali ovakav kvalitetan tim stručnjaka i golmanskih trenera, tu biti novih Begovića. Siguran sam da smo na pravom putu i naredne godine ova priča će se još bolje pričati. Iduće godine ćemo napraviti još bolji kamp za golmane i siguran sam da će odziv biti mnogo veći", kazao je danas Enver Lugušić, trener našeg nacionalnog tima pod čijim nadzorom mladi golmani treniraju.

Podsjetimo, kamp traje do 5. augusta do kada će mladi golmani koji tek počinju svoju karijeru usavršavati svoje sportske golmanske vještine od strane tima trenerskih golmana, u kojem su i Vukašin Petranović i Mirsad Karić.

Podršku organizatoru, sportskoj organizaciji “Management&Promotion Team” su pružili i kapiten reprezentacije Edin Džeko, Asmir Begović, Slobodan Čobo Janjuš, Zdravko Čolić...

Za zanimljive nagrade pobrinuli su se Asmir Begović i Oliver Baumann, golman njemačkog bundesligaša Hoffenheima. Naime, naš reprezentativni golman poslao je dres u kojem je branio protiv Izraela, a Baumann svoj dres sa potpisom. Golman Hoffenheima kamp je podržao i obezbjeđivanjem dvije VIP ulaznice za jednu od utakmica ovog njemačkog kluba na koje će ići najbolji učesnici kampa koji će imati priliku da upoznaju odličnog njemačkog golmana.