Nogomet
35

Otvoren drugi Međunarodni kamp za nogometne golmane

FENA
Drugi međunarodni kamp za nogometne golmane u Sarajevu i Vogošći danas je svečano otvoren.

Mladi učesnici kampa iz cijele BiH i zemalja regiona jutros i u popodnevnim satima na stadionu Ozrena imali su i prve treninge pod nadzorom Envera Lugušića, trenera našeg nacionalnog tima.

Svečanom otvorenju prisustvovale su brojne poznate ličnosti, između ostalih i kancelarka njemačke ambasade u Sarajevu Gabriele Kowal- Manderla, te ataše za kulturu pri njemačkoj ambasadi Susanne Mattis.

Kamp traje do 5. augusta do kada će mladi golmani koji tek počinju svoju karijeru usavršavati svoje sportske golmanske vještine od strane tima trenerskih golmana, u kojem je i Vukašin Petranović, pod nadzorom Envera Lugušića.

Kako je saopćio organizator, sutra u 18 sati imat će i kondicioni i fitness trening koji će s njima izvesti prof. dr. Lejla Šebić na “Žutoj tabiji”.

Ove godine prijatelj projekta je Ministarstvo vanjskih poslova SR Njemačke, a podršku organizatoru, sportskoj organizaciji “Management&Promotion Team”, pružili su i kapiten reprezentacije Edin Džeko, Asmir Begović, Slobodan Čobo Janjuš, Zdravko Čolić, koji je svojevremeno slovio kao jedan od najperspektivnijih golmana u Jugoslaviji, a trenirao je u omladinskom pogonu Željezničara.