Nogomet
77

Ambasador Njemačke podržava Drugi međunarodni kamp za golmane

Klix.ba
Šivšić i Hellbach
Šivšić i Hellbach
Drugi međunarodni kamp za nogometne golmane bit će održan u Sarajevu od 2. do 6. augusta 2015. godine, a organizatorima skupa podršku je pružio i ambasador Njemačke u našoj zemlji.

Prošle godine prvo izdanje ovog jedinstvenog sportskog događaja u BiH, ali i regionu, naišlo je na odlične reakcije perspektivnih čuvara mreža na prostoru bivše Jugoslavije, ali i šire. U kampu su bili polaznici iz BiH, Srbije, Hrvatske, Austrije, Kanade, Švedske, Italije i Njemačke.

Ovaj projekat od samog početka, zahvaljujući odličnoj organizaciji i timu ljudi iz "Management&Promotion Teama" na čelu sa Nijazom Šivšićem, prizivao je uspjeh.

To su prošle godine prepoznali i nogometni reprezentativci Edin Džeko, Asmir Begović, Emir Spahić, ali i golman slavnog Bayerna - Manuel Neuer. Vijest o uspješnoj realizaciji i odličnom općem utisku prošlogodišnjeg kampa došla je i do njegove ekselencije dr. Christiana Hellbacha, ambasadora SR Njemačke u BiH, koji se odlučio da ga ove godine podrži.

“Podrška ambasadora Christiana Hellbacha je potvrda da smo na pravom putu. Ovo je projekat kojim želimo na jednom mjestu okupiti talentovane golmane i u četiri dana pokazati im nešto novo. Naravno, i ovaj put imat ćemo vrhunsku ekipu trenera za golmane, ali i stručnjaka za kondiciju i fitness. I to su veoma bitne stvari za napredak i pravilan razvoj golmana. Želja nam je da privučemo što više mladih čuvara mreže ne samo iz regiona, već i iz Evrope i cijelog svijeta. Puno nam znače i pohvale roditelja prošlogodišnjih učesnika, koji nam ponovo žele ukazati povjerenje i svoju djecu poslati u kamp”, naglašava Šivšić.

Prvi čovjek "Management&Promotion Teama" poručuje da ovaj projekat pored sportskog ima i humani aspekt, jer će i ove godine kamp biti besplatan za nekoliko golmana iz svih dijelova BiH. Također, ovaj projekat ima za cilj promociju ljepote i turizma u BiH.

“Tako da će vrijeme između jutarnjeg i popodnevnog treninga iskoristiti da posjetimo neko od atraktivnih turističkih destinacija Sarajeva i okoline. Prošlogodišnji polaznici ovog jedinstvenog edukativnog kampa, njih ukupno 36, prošle godine imali su priliku da se upoznaju sa ljepotama Baščaršije i starog dijela Sarajeva, a organizirali smo i izlet na piramide u Visokom. Ovaj put predstavit ćemo im neke druge ljepote i znamenitosti naše prelijepe Bosne i Hercegovine” kaže Šivšić.