Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Suštinsko pitanje je 'šta je to civilizacija i civiliziranost', a što ovdje nije objašnjeno i svi komentiraju iz strogo svoje perspektive? Pošto svi pojedinačni stavovi imaju ličnu ocjenu 'onoga što jeste' onda se nameće logično pitanje ko je od nas u pravu? Gledano sa nivoa subjektivnosti, odnosno relativnosti, svi smo u pravu, ali gledano sa nivoa apsolutne istine, koja zahtijeva apsolutnu objektivnost, niko od nas nije u pravu. Prema tome, i Saudijci su u pravu.
Ovi da se nalaze u BiH i da su, recimo Rimske vjere, nazivali bi se Hrvatima po ponašanju i kulturi.
Nije ni u njemačkoj tradiciji moliti se pet puta dnevno. Ipak, zahtjevaju prostorije i vrijeme za molitve. Glupi evropljani samo šute i tripe ove divljake.
I zato jesu stokaneri.
Možda si upravo ti 'stokaner', a što uslijed svog egoizma i indoktriranosti to ne primjećuješ . Zapad je duboko svjestan činjenice da minutom šutnje tura prst u oko Arapima islamske vjeroispovjesti. No, njima, kao brutalnim materijalistima, je uvijek na prvom mjestu profit, a ne duhovne vrijednosti. Zaboli Zapad uho za malo zviždanja, njima je bitna lova. A zviždanje je bitno stoci za tastaturom koja 'misli' prstima, a ne glavom.
Vala slabo se postuje i Islamski svijet, evropski klubovi idu samo tamo zbog para treba malo i poštovanja za Islamski svijet pa se ne bi to desavalo zviždanje. Iako o mrtvim treba sve najbolje al eto
Valjda se treba postovati kuca u koju dolazis. A ako ste tu zbog para znaci da imas svoje zadatke i obaveze prema onome ko placa, tako da apsolutno ne razumijem ove komentatore i glupane koji bi da budu placeno da namecu nesto svoje nekom drugom. Da se razumijemo, ja bih sutio minutu boli me raccku
a oni dodju u europu pa klanjaju di im se cefne..nikad se jebaci kamila nece civilizirat
Stoka pa et. Kaze kulturoloska razlika a u Evropi im smetaju zabrane burke, obiljezja u krscanskim zemljama... Samo istom mjerom zabraniti sve sto nema veze sa Evropskom i krscanskom kulturom kome smeta raus
Jesi ti ikad vidio časnu sestru, monahinju ili neku stariju damu koja drži do krišćanske vjere? Jesi primjetio šta nose na glavi? Kontaš ti da Islam nije jedina abrahamska religija gdje žene pokrivaju glavu? Čak i ortodoksne židovske žene pokrivaju glavu.
Pricamo o obicnom svijetu, djevojkama koje hoce izaci zagrljene sa momkom u kratkoj suknji i majici bez rukava, da se poljube u parku, djevojkama koje hoce da voze auto, same da izadju na casu vina...Zabranjena kratka suknja i majica= zabranjena burka, zabranjena crkva = zabranjena dzamija, zabranjeno zvono = zabranjen ezan...samo reciprocno i vratiti se izvornoj Evropi prije najezde migranata . Jednostavno samo postujes zakone drzave u koju si dosao kao sto oni traze da postujes njihove.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Minuta šutnje je zapadnjački običaj
Pa šta su trebali Talijani i Španci? Fatihu proučiti valjda...arogantni Saudijci...
...neandertalci koji misle da zato što imaju pare svi ostali su sluge...goni ih u tri pizde...
Njihovi beduini zvižde na minutu šutnje, naši beduini veličaju zločine i nazziste
Ahaa, a jesu im cuga, kurave, bacanje para i mjenjanje zakona radi pojedinih slavnih osoba takodjer kulturološki???
Da su im trazili da prouce fatihu ne bi bio belaj
Pa ko im brani da odaju pocast na svoj nacin?
Zasto se superkup Španije igra u Saudiji?
💵
Ne treba im ni ići onda ako ne poštuju fudbalske legende.. Treba ih zaobići što se tiče fudbala. Pa nek svojim kozama zvižde po cijele dane