Nogomet
3

Klopp: U utorak će se dogoditi nešto historijsko

Totalsport
Jurgen Klopp (Foto: AFP)
Jurgen Klopp (Foto: AFP)
Trener Borussije Dortmund Jürgen Klopp poručio je kako se njegovi nogometaši neće uplašiti u utorak na Santiago Bernabeuu u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka protiv Real Madrida.

Dortmunđani su u prvom dvoboju na svom Signal Iduna Parku slavili s 4-1 i stvorili si ogromnu priliku za plasman u finale, no još uvijek ih čeka teških 90 minuta protiv Cristiana Ronalda i društva.

"U nogometu je sve moguće. U utorak će se dogoditi nešto historijsko. Ako uđemo u finale, to će biti historijsko. Ako ispadnemo, i to će biti historijsko. Glavna nam je briga da ostanemo koncentrirani", naglasio je Klopp na konferenciji za novinare večer uoči utakmice.

Na pitanje postoji li opasnost da će se njegovi igrači ''smrznuti'', 45-godišnji stručnjak je odlučno odgovorio:

"Ne! Prošle smo sezone bili veliki suparnici Bayernu koji nas je želio pobijediti u svakoj utakmici. No, moja je ekipa bila smirena u svim tim trenucima. Jedini način da ostvariš svoje snove je da budeš hrabar. Nije problem izgubiti, to se uvijek može dogoditi. No, bitno je ono što si uložio u utakmicu. Moji igrači ne mogu pasti, jedino mogu dati najbolje od sebe", kazao je Klopp.

Za kraj je odbacio mogućnost da će se njegovi igrači u utorak braniti.

"Real nas može gurnuti u nevolje, svjesni smo toga. No, i mi imamo napadački potencijal. Dokazali smo to u prvoj utakmici. U nogometu je važna ravnoteža između odbrane i napada. Kad napadamo, svi napadamo, a kad se branimo, svi se branimo. Taj plan je primjenjiv na sve utakmice", zaključio je trener Borussije.