Nogomet
34

Klopp: Ne smijemo podivljati nakon ove pobjede; Mourinho: Možemo ovo okrenuti

Totalsport
Klopp i Mourinho nakon utakmice (Foto: AFP)
Klopp i Mourinho nakon utakmice (Foto: AFP)
Jose Mourinho, trener Real Madrida, priznao je da je dortmundska Borussia u potpunosti nadigrala njegov sastav, pobjedom pred svojim navijačima od 4-1 u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka.

"Borussia je bila mnogo bolja ekipa na terenu. Njihovi su nogometaši dobili svaki duel. Bili su agresivniji. Mi smo lako gubili posjed lopte i nismo se mogli nositi s njihovim kontranapadima. Borussia je zasluženo pobijedila", rekao je Mourinho, te dodao:

"Znali smo sve o Lewandowskom, a opet nam je zabio četiri gola. Zbog toga smo razočarani. No, momak je zaslužio priznanje, svaka mu čast. Portugalski trener ipak je ponudio kakvu-takvu nadu navijačima svoje ekipe.

"Mislim da možemo ovo okrenuti, iako znamo da će to biti teško", zaključio je.

Za razliku od Portugalca, na licu Jürgena Kloppa, trenera dortmundske Borussije, smijeh nije silazio s lica nakon što je njegova ekipa zgazila Real.

Ipak, nakon proslave velike pobjede Klopp je već u prvim reakcijama spuštao tenzije napominjući kako je finale još daleko jer treba odigrati uzvratnu utakmicu iduće sedmice u Madridu.

"Moramo biti veoma oprezni. Ovo su divni, ali i opasni trenuci. Ne smijemo nikako podivljati nakon ove visoke pobjede", rekao je Klopp za TV kuću ZDF te nastavio:

"Mislim da imam iskustva reagirati u ovakvom trenutku. Spustit će se i moji igrači, trezveno ćemo dočekati uzvratnu utakmicu".

Inače, Klopp nije hvalio četverostrukog strijelca Roberta Lewandowskog, već Marija Götzea, koji je samo dan ranije i službeno postao pojačanje velikog konkurenta Bayerna za iduću sezonu.

"Nije mu bilo lako, a odigrao je sjajnu utakmicu. Baš sam ponosan na Götzea", konstatirao je Klopp.