Komentari (107)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Meša molim te ko Boga iskoristi ove situacije danas. Sergej Milinković-Savić (Lazio), Vanja Milinković-Savić (Manchester United) - otac im je iz Banja Luke, poznati fudbaler, momci rođeni u Španiji jer je on tad igrao u španskoj ligi Srđan Babić (Real Sociedad), Mijat Gačinović (Eintracht Frankfurt), Luka Jović (Benfica), ostala trojica su rođena i odrasla u Bosni i Hercegovini, a sva petorica su bili svjetski prvaci prošle godine u U20 kategoriji, novi srpski selektor ih ne zove u A tim
iskoristi Meša priliku i bar jednog dovedi, dobro bi nam došli, sve su to momci od 20, 19 i 18 godina
eldin jakupovic bolji golman od begovica 4 puta
PRIKAŽI ODGOVORE (20)
Ne očekujemo ništa posebno..... onako iskreno.
Za novi pocetak nam treba selektor koji nema veze sa Sarajevom i Zeljom, znaci Sergej, Nalic ili daj Boze da hoce Bajevic. Pozvati bar pola ekipe iz nase lige kao onomad u Japan (Muminovic, Piric, Zec, Ordagic, Todorovic, Vukotic, Jasarevic, Jakovljevic, Menalo.....)
Tanko je, bice borba za playoff 2. mjesto za Grcima i Kiprom, al sreca pa Estonija prva. Al sta sam primjetio, trebaju igrati Dzeko i Ibisevic zajedno, pa sta bude. Jedina 'velika' tekma u zadnjih par godina kad su oni igrali od starta je bila Grcka, ono 3-1. Dobro tad je bio Zvjezdan, al opet, ima tu nesto. U Brazilu, protiv Argentine i Nigerije opet sam Dzeko, Vedad na klupi obe, i protiv Irske u Irskoj isto sam Dzeko, konzervativno, iako nam je trebao go.
I protiv Belgije onaj poraz 3-1, isto Dzeko sam, Vedad na klupi. Igrali su zajedno 1. mec s Belgijom, i bilo 1-1, i protiv Irske 1. mec isto 1-1, al taj se i ne 'pika' zbog magle. Al opet bolje nego u Irskoj. Hocu reci, trebaju oba igrati, 2 napadaca, pa sta bude. Nemas sta izgubiti, kad god igra Dzeko sam gube svakako, zamalo il skroz al gube. Nije jedini ni glavni razlog, naravno, al sta imas izgubiti. Moze samo bit bolje. Igraj Vedada s Dzekom.
I uvijek 2 spica, i protiv Velsa, barem Djuric, ona 2 gola su pala kad je usao Djuric, i bili Ibisevic i Djuric na terenu. I evo sad sam nasao, i protiv Velsa 1. tekma, bilo 0-0 tamo al imali smo sansi, bolji bili, tad je isto igrao Dzeko i Ibisevic u startu. Statistika je na mojoj strani.
jarane moj en citam alen halilovic nes nije sretan u hrvatskoj,pa Mesa moj sine pitaj ga hoce li igrat za nas,fino mu kazes ides u A tim i gotovo
Moj dobri BH Telecom koji spašava naš sport u svakom aspektu...
Kad vidim onu mudru facu Gušinu...majke mi hoće mi nešto biti
Eh vala boli me briga za sve ove izdajdike...nadam se najboljem svojoj Bosni i to je to
izdajnike*
Osim Džeke koji je dokazana klasa fudbala nemamo prave zvijezde ...ali i on u zadnje vrijeme traži formu u prosiječnoj ekipi Rome. Pjanić je potencijalna nadolazeća zvijezda ...ako se uspije izboriti za prvi tim Juvea. Spahić odbrambeni standardno dobar igrač. Objektivno ostali kadar su prosiječni igrači sa i bez minutaže. Tim gradi sloga i duh i ozbiljan rad. Realno nismo ni do peta mnogim repezentacijama ali uspijevamo biti na korak ili na pravom putu uspjeha . Želim im sve uspjehe i da brane dostojanstveno boje BiH zalaganjem i trudom na terenu. U slučaju neuspjeha trebamo nekad i biti realni sa čim i kakvim igračkim kadrom raspolažemo . Sretno i sve najbolje .
Jeste da su ovi igraci ok ali ima i nekih u reprezentaciji da spašavaju Bosnu vidio si Ibiševića na zadnjoj utakmici kvalifikacije za mundijal...a za ostalo u redu
Povoljno tučem djecu poslije roditeljskog Kontakt telefon 060/214-5454
Ti volis nju a tebe ja o da li to ona zna ...
tanki smo ljudi dzaba svi selektori i imena novih fudbalera kad u glavi ne stima vidi island vidi vels nisu veci nisu talentovaniji al gore za svoju zemlju a nasi gore za kafanama i krce se da su neko i nesto
hajde ba ,kakva je da je nasa je i treba je podrzati ipak je to fudbal,i neka pobjedi bolji ha ya ;D
dzumhur vodi ustašu tooooooo
Tvrdim da ovo nije nasa najbolja fudbalska generacija. Jedino golman Begovic odstupa kvalitetom od golamana prijasnjih generacija. Fudbaleri tipa Hibica, Barbareza, Bolica, Baljica, Salihamidzica, Sabica,Halilovica, Katane, Topica, Konjica, Bajramovica Besirevica su ista klasa ako ne i bolji od ovih danasnjih samo je nogometni savez bio korumpiran i vodjen od strane ratnih profitera i nije bilo pravog dirigenta da vodi tim.
@BLADE8 Dok je sa 15 godina presao tad u Crvenu Zvezdu bez stela i drugih sranja igrac je bio kvalitan ali rat kao rat mnogima je promjenio zivote. Zapamti Crvena Zvezda je tad bila jaca od klubova tipa Chelsea Man.City, PSG itd itd a u rangu Bayerna Reala i Man.Uniteda. Sigurno kvalitetniji od mnogih nasih koji danas igraju u reprezentaciji. Borben i trkac do zadnjeg atoma snage. Danas imas puno manekena u reprezentaciji i dzaba kvalitet kad ne zele igrati.
Hvala novinaru na upotrebi medjunarodne rijeci "FUDBAL" u naslovu! Dosta mi vise novotarija u jeziku i nasilne i nametnute upotrebe izraza "nogomet", kojoj se ne zna ni korijen rijeci niti ima ikakvo smisaono znacenje. Cinjenica jeste da je "pape" propustio istorijsku sansu da sa elitnim timom napravi kvalitetan rezultat. Nije se pobrinuo ni o podmlatku kako je trebao. To ce bh. fudbal jos dugo skupo kostati, tako da ne ocekujem narednih godina nikakav zavidan rezultat, dok omladina ne stasa
Samo se ustasluci guraju na ovom portalu zato je to. Slucajno poneko potrefi koju rijec na bosanskom pa vidis da ponegdje stoji ,,fudbal'' il ,,opština''.
@charvel. Slazem se. U biti se guraju po cijeloj drzavi. "Bosnjo" se sam odrice svog jezika i prejeftino ga prepusta Istoku, dok preuzima pojmove Zapada kao: susjed, upravitelj, zupanija, vozilo, ... Muka mi je od skoro svih obrazaca po ustanovama na nebosanskom jeziku, kao da zivim u NDH, a ne u BIH
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Dijaspora je dala svoje. Prva generacija dijaspore i djelimicno druga je bila voljna igrati za repku. Sada se treba okrenuti domacoj ligi, a znamo u kakvom je stanju i pitanje je moze li izroditi kvalitetu. Nisam optimista jer je vec sada trebalo napipati eventualne nasljednike, a toga cini mi se nema. Ozbiljan pristup omladincima i barem jedan jak klub bi puno znacio.