Nogomet
17

John Obi Mikel: Protiv BiH i Irana bit će teže nego protiv Argentine

Klix.ba
John Obi Mikel (Foto: AFP)
John Obi Mikel (Foto: AFP)
John Obi Mikel, reprezentativac Nigerije i defanzivac londonskog Chelseaja, izjavio je da će utakmice grupne faze Svjetskog prvenstva u Brazilu protiv Bosne i Hercegovine i Irana biti teže od utakmice protiv favorita grupe F Argentine.

Mikel ipak vjeruje da će popularni Super Orlovi zauzeti tu drugu poziciju u našoj grupi i plasirati se u osminu finala Mundijala. Grupu F je opisao kao dobru, ali ne i laganu.

"Sve reprezentacije na Svjetskom prvenstvu imaju isti san a to je otići do samog kraja. Sa velikom ozbiljnošću ćemo pristupiti svakoj utakmici. Idemo na pobjedu protiv Irana jer je prva utakmica na ovakvim takmičenjima veoma bitna. Tako će biti i sa ostalim susretima. Siguran sam da ćemo proći grupnu fazu", kazao je veznjak londonskih Plavaca za MTNFootball.com

On prihvata činjenicu da je Argentina favorit grupe, ali...

"Protiv Irana i Bosne i Hercegovine će nam biti teže. Svi ćemo u ove utakmice ući sa ozbiljnošću i željom da pobijedimo", dodao je Mikel.

On nije nastupio na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi zbog povrede i željno iščekuje Mundijal u Brazilu.

"Želimo tamo otići i odraditi posao do kraja. Želimo učiniti našu naciju ponosnom, Sve što trebamo su podrška građana Nigerije i njihove molitve", kazao je defanzivac koji vjeruje da njegova reprezentacija ima iste šanse za osvajanje prvenstva kao i ostale reprezentacije.