Nogomet
56

Bivši reprezentativac Nigerije: BiH će biti naš najveći problem

Klix.ba
Victor Agali
Victor Agali
Victor Agali, bivši reprezentativac Nigerije, izjavio je da će reprezentacija Bosne i Hercegovine biti najveći problem popularnih Super Orlova na Svjetskom prvenstvu u Brazilu naredne godine.

Zmajevi su žrijebom grupa Mundijala raspoređeni u grupu F zajedno sa Argentinom, Iranom i Nigerijom. Agali kaže da će utakmica protiv BiH odlučivati drugog putnika u knock-out fazu Svjetskog prvenstva.

"Svjetsko prvenstvo naredne godine bit će prvo veliko takmičenje za Bosnu i Hercegovinu kao nezavisnu državu. Oni igraju iznenađujući nogomet. Igrao sam sa mnogo bh. igrača i uvijek su pravili iznenađenja. Mi možemo dominirati u utakmici i ne postići željeni rezultat. Moramo biti oprezni. Ne kažem da nam Iran i Argentina neće uzrokovati probleme, ali moramo biti veoma oprezni protiv BiH jer će oni biti naš najveći problem", kazao je Agali.

Zmajevi će odmjeriti snage protiv Nigerije 21. juna. Agali kaže da je grupa u kojoj se nalazi njegova zemlja "dar od Boga" u poređenju sa grupama u koje su smještene ostale afričke reprezentacije.

"Gledajući gdje su Gana i Kamerun, moram reći da smo blagoslovljeni. Ovo je grupa koju smo trebali", dodao je ovaj bivši nigerijski reprezentativac.

"Za Kamerun će biti teško u grupi sa Brazilom, Hrvatskom i Meksikom kao i za Ganu koja je u grupi sa Njemačkom, Portugalom i SAD-om. Grupa u kojoj se nalazi Alžir nije tako teška", kazao Agali.