Nogomet
27

Jahić: Izet Hajrović je najbolje rješenje za poziciju centarfora

Piše: A.D.
Iako u Grasshoppersu pruža odlične partije, Sanela Jahića već dugo nema na spisku reprezentativaca Bosne i Hercegovine.

Nadu da će se jednog dana vratiti među Zmajeve ne gubi, a do tada će ostati veliki navijač reprezentacije. Optimista je pred nedjeljni meč u Haifi, a saigraču Dabouru poručio je da njegov Izrael u nedjelju teško može i do boda.

“Neće igrati dva najbolja napadača koje imamo, ali i tako imamo dobru ekipu. Bez obzira na mnogo izostanaka selektor sigurno može napraviti dobru ekipu. Svima je ovo prilika za dokazivanje, pa ne sumnjam da će svi koji nastupe dati sve od sebe za dobar rezultat”, smatra Jahić.

Sanel kao jedinu prednost našeg domaćina vidi domaći teren.

“Izrael prema mom mišljenju nije ekipa od koje treba strahovati, ali sigurno nije ni ekipa koju je lako pobijediti. Objektivno, do sada nisu pokazali mnogo. Imaju šest bodova, ali su igrali protiv dvije najslabije reprezentacije u našoj grupi. Jedina njihova prednost je domaći teren”, dodaje Jahić.

Naša reprezentacija se u prošlosti u nekoliko navrata nalazila u sličnoj situaciji, a svakog puta su na kraju izlazili kao pobjednici.

“Ja sam optimista, jer smo nekako uvijek igrali dobro kada se najmanje očekivalo od nas. Uvjeren sam u pobjedu naše reprezentacije. Ne smijemo se zavaravati i kazati da nam odgovara i remi. Pobjeda je jedini rezultat koji nam odgovara na predstojećoj utakmici”, govori bivši reprezentativac.

Jahić kao idealno rješenje za poziciju špica vidi nekadašnjeg igrača Grasshoppersa.

“Smatram da bi Izet Hajrović najbolje mogao odigrati u vrhu napada. Odličan je u situacijama jedan na jedan, brz je i krasi ga odličan šut”, kazao je na kraju Jahić.