|

Ibraković: Hajrović i Pjanić preko bokova napada mogu biti opasni za gol Izraela

Ibraković: Hajrović i Pjanić preko bokova napada mogu biti opasni za gol Izraela
35
Piše: E. Isanović
16.11.2014. u 11:32
45
komentara
35

dijeljenja
Ibraković: Hajrović i Pjanić preko bokova napada mogu biti opasni za gol Izraela Abdulah Ibraković (Foto: Klix.ba)
Abdulah Ibraković, sportski direktor FK Sarajevo, vjeruje kako će Zmajevi večeras odigrati dobru utakmicu i doći do povoljnog ishoda u okršaju sa Izraelom.
"Suština je da mi novom organizacijom i planom igre neutrališemo nedostatak naših napadača – Džeke i Ibiševića. Nije bitno koliko igrača igra u napadu, nego koliko igrača ima zadaću da prijeti golu suparnika“, kaže Ibraković za Klix.ba.

Na pitanje da li javnost u BiH previše potcjenjuje Izrael odgovara:

"Niko se ne smije potcijeniti. Lihtenštajn pobijedi utakmicu, San Marino otkine bod i to dovoljno govori da danas svi igraju nogomet. Zašto bi mi bilo koga potcijenili? Globalno, optimizam vlada u BiH. No, ja često kažem da moramo isključiti emocije, jer ako nas one budu vodile od toga nema ništa. Težak zadatak je pred reprezentacijom BiH. Ja se nadam dobrom rezultatu“.

Otkrio je slabost protivnika Zmajeva.

"Možemo savladati Izrael koji je ozbiljna reprezentacija. Igraju u sistemu 4-1-4-1. Imaju jakih individualaca. No, mi imamo model kako da osvojimo tri boda. Također, faktor iznenađenja uvijek postoji. Sigurno da ne mogu predvidjeti šta smjera Sušić jer su skautirali utakmice u kojima su igrali Džeko i Ibišević. Izrael nije Španija da traži rješenja po našim kritičnim tačkama. Siguran sam da će oni gledati sebe i pokušat će da nametnu svoj stil. Nisam siguran da će jurišati previše naprijed, a ne smiju govoriti da su favoriti. Iz tog razloga govorim da bez obzira da , iako nemamo napadača, trebamo tražiti dva modela. Jedan za pobjedu i drugi ako se stvari ne budu razvijale po očekivanom scenariju“, kazao je sportski direktor Bordo tima.

Nije želio nikoga izdvojiti kada smo ga pitali ko bi mogao od bh. reprezentativaca riješiti utakmicu.

"Nisu bitni pojedinci nego kolektiv. Ako se dobro organizira igra, što ovisi o strategiji Safeta Sušića, možemo odigrati odlično. Na kontre ćemo igrati vjerovatno formacijski 4-2-3-1 ili 4-5-1 što je mislim malo sigurnija varijanta. Alternativni model je da se igra na bokove napada, gdje se mogu staviti dobri šuteri. Hajrović igra desno, ulazi u šesnaesterac domaćih i šutira lijevom nogom. Također, Pjanić igra lijevo, ulazi i desnom šutira. Njih dvojica mogu biti opasniji od bilo kakvih krila. To se nudi čak u sistemu 4-3-3“, zaključio je Ibraković.
Prijavi grešku


Komentari (45)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...