Nogomet
17

Emir Hadžić: Izraelci nas se pribojavaju, trebamo napasti od prve minute

Piše: D. B.
Emir Hadžić
Emir Hadžić
Nogometna reprezentacija BiH će 16. novembra u Haifi odmjeriti snage sa Izraelom u okviru kvlaifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Svoja zapažanja i očekivanja je u razgovoru za portal Klix.ba otkrio bivši nogometaš FK Sarajevo Emir Hadžić, koji nastupa u izraelskoj ligi za Hapoel Akko.
Emir Hadžić
Emir Hadžić

Zmajevi nisu dobro započeli kvalifikacije, izgubili su u Zenici od Kipra, potom remizirali u Velsu, a onda također odigrali neriješeno protiv Belgije na "Bilinom Polju". Hadžić smatra da će bh. reprezentativci u narednim utakmicama pokazati sav svoj kvalitet.

"Sigurno je da smo svi očekivali više od početka kvalifikacija, ali to je nogomet, nikad se ne zna i teško je planirati unaprijed. Međutim, još uvijek ništa nije izgubljeno i treba nastaviti dalje te pokazati kvalitet koji posjedujemo", izjavio je Hadžić

Zmajeve 16. novembra očekuje utakmica protiv Izraela.

"Sljedeća utakmica je u Izraelu i sigurno neće biti lagana za nas, ali smo kvalitetnija ekipa i čvrsto vjerujem da, ako odigramo onako kako znamo, možemo i pobjediti. Reprezentaciju Izraela sam gledao nekoliko puta, većina njihovih igrača dolaze iz domaće lige, koja je dosta jaka. Ekipa su bez velikih zvijezda, ali su čvrsti i potrošit će i zadnji atom snage na terenu kako bi došli do povoljnog rezultata", rekao je bh. nogometaš.

Kao najveću opasnost po gol naših Zmajeva izdvojio je dva nogometaša Izraela.

"Omer Damari će biti velika preijatnja, on je ljetos prešao iz Hapoel Tel Aviva u Austriju iz Beča. Drugi izuzetno opasan nogometaš, prema mom mišljenju i najbolji Izraelac, svakako je Eran Zahavi, član Maccabi Tel Aviva. Međutim, mi smo kvalitetniji i vjerujem da ćemo pobijediti", kazao je Hadžić.

Stadion Sammy Ofer u Haifi
Stadion Sammy Ofer u Haifi

Izrael će BiH ugostiti na Stadionu "Sammy Ofer" u Haifi, na kojem uvijek vlada odlična atmosfera.

"Stadion je prelijep, igrao sam sa svojom ekipom na njegovom otvaranju i zaista je bilo fantastično. Stadion prima nešto više od 30 000 gledatelja i vjerujem da će biti pun kad reprezentacija bude igrala. Na njemu igra Maccabi Haifa i svaku utakmicu je ispunjen do posljednjeg mjesta, Na njemu je lijepo igrati jer je atmosfera vatrena, ali naši reprezentativci su na to već navikli po evropskim stadionima, tako da to za njih neće biti neki pritisak", izjavio je nogometaš Hapoel Akkoa.

On smatra da je kvalitet na strani našeg državnog tima.

"Najveći adut naših Zmajeva je kvalitet, jer smo zaista uz Belgiju najbolja reprezentacija u grupi. Mislim da bi trebali napasti od prve minute, jer nas Izraelci respektuju i pribojavaju se. Tako se trebamo i postaviti na utakmici, kao favoriti", smatra Hadžić.

Emir je trenutno zadovoljan u Izraelu.

"U Akku sam zadovoljan, prvenstvo je tek počelo, a cilj nam je biti u sredini tabele. Ovdje ću ostati do isteka kraja ugovora", rekao je bivši napadač FK Sarajevo, koji i dalje prati igre Bordo ekipe.

"Sarajevo pratim redovno, sretan sam kada vidim da se događaju samo pozitivne stvari u klubu. Što se tiče igračkog kadra, mislim da je Sarajevo najkvalitetnija ekipa u ligi i samo je pitanje vremena kada će doći na prvu poziciju i tu ostati do kraja. Presretan sam zbog pobjede protiv Željezničara". završio je Hadžić.