PSG ga podržao
102

Hakimijeva supruga Hiba pokrenula postupak za razvod od nogometaša optuženog za silovanje

H. H.
Achraf Hakimi i Hiba Abouk (Foto: Twitter)
Achraf Hakimi i Hiba Abouk (Foto: Twitter)
Kako prenosi Marca pozivajući se na El Cierre Digital, španska glumica Hiba Abouk odlučila je da prekine vezu sa nogometašem PSG-a Achrafom Hakimijem, koji je pod istragom zbog navodnog silovanja 24-godišnje žene.
Kako su objavili različiti mediji u Španiji, ona je pokrenula brakorazvodni postupak, jer je njihova veza već neko vrijeme u krizi, s obzirom da imaju različite vizije života, a sve je kulminiralo nakon što je Achraf optužen za silovanje.

U međuvremenu, francuski tužioci su otvorili istragu o navodnom silovanju za koje je optužen desni bek PSG-a, nakon što je 24-godišnja žena optužila marokanskog reprezentativca da ju je silovao u svojoj kući u predgrađu Pariza 25. februara.

Hakimi i navodna žrtva su se počeli dopisivati sredinom januara na Instagramu, a ove subote, 25. februara, mlada žena je otišla do kuće igrača u Boulogneu, gdje se navodno desilo silovanje.

Marokanski reprezentativac ju je navodno poljubio u usta, podigao joj odjeću i poljubio grudi uprkos njenim protestima, prije nego što je penetrirao u nju bez pristanka.

Neimenovana žena je prijavila incident u policijskoj stanici, ali nije podigla optužnicu. Ona je navodno odbila da podnese tužbu, ali je tužilaštvo preuzelo slučaj.

Hakimi je bio u reprezentaciji Maroka koja je na Svjetskom prvenstvu u Kataru osvojila četvrto mjesto, a tokom vikenda je očigledno bio sam kod kuće, jer su njegova supruga Hiba i njihovo dvoje djece bili na odmoru u Dubaiju.

Advokatica marokanskog igrača, Fanny Colin , demantovala je verziju navodne žrtve.

"Optužbe su lažne, a Hakimi je miran i dostupan pravdi", prokomentarisala je. S druge strane, njegov sadašnji klub PSG, javno je pokazao podršku nogometašu, jer vjeruju da je nevin.

Marokanski nogometaš Achraf Hakimi prije dvije godine je prešao iz Intera u PSG za 71 milion eura. U braku sa španskom glumicom libijskog porijekla ima dva sina i važi za veoma pobožnog nogometaša, ali sada prolazi kroz veoma delikatan životni period.