Iako je oženjen
80

Achraf Hakimi optužen za silovanje, sve je počelo od dopisivanja na Instagramu

H. H.
Hakimi se pojavio na dodjeli nagrade FIFA "The Best" (Foto: EPA-EFE)
Hakimi se pojavio na dodjeli nagrade FIFA "The Best" (Foto: EPA-EFE)
Desni bek PSG-a Achraf Hakimi optužen je za silovanje, objavio je Le Parisien. Francuski tužioci su danas otvorili istragu o navodnom silovanju, nakon što je 24-godišnja žena optužila marokanskog reprezentativca da ju je silovao u svojoj kući u predgrađu Pariza 25. februara.

Neimenovana žena je prijavila incident u policijskoj stanici u nedjelju, ali nije podigla optužnicu. Ona je navodno odbila da podnese tužbu, ali je tužilaštvo preuzelo slučaj.

Hakimija i navodna žrtva su se počeli dopisivati sredinom januara na Instagramu, a ove subote, 25. februara, mlada žena je otišla do kuće igrača u Boulogneu, gdje se navodno desilo silovanje.

Marokanski reprezentativac ju je navodno poljubio u usta, podigao joj odjeću i poljubio grudi uprkos njenim protestima, prije nego što je penetrirao u nju bez pristanka.

Mlada žrtva se konačno uspjela osloboditi napadača tako što ga je odgurnula nogom, a zatim je poslala SMS prijatelju koji je došao po nju.

Hakimi je bio u reprezentaciji Maroka koja je na Svjetskom prvenstvu u Kataru osvojila četvrto mjesto, a tokom vikenda je očigledno bio sam kod kuće, jer su njegova supruga Hiba i njihovo dvoje djece bili na odmoru u Dubaiju.

Zanimljivo, Hakimi se pojavio na dodjeli nagrade FIFA "The Best" koja je održana večeras u Parizu.