Zadovoljan skupštinom N/FSBiH
63

Hadžibegić: Stvorena je platforma za konačno ozdravljenje bh. nogometa

Piše: Edin Isanović
Faruk Hadžibegić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Faruk Hadžibegić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Faruk Hadžibegić, nekadašnji selektor bh. nogometne reprezentacije istakao je za Klix.ba kako je zadovoljan održanom skupštinom N/FSBiH. Ističe kako je najvažnija sporedna stvar u našoj zemlji krenula jednom novom stazom.

Popularni Hadžija u proteklom periodu obavljao je funkciju ambasadora bh. nogometa. Potcrtava da je od formiranja Komiteta za normalizaciju do formiranja novog Izvršnog odbora Saveza, predsjednika i njegovih zamjenika urađeno mnogo pozitivnih stvari.

"Najvažnije je što smo od četvrtka prešli na jednu novu etapu. Stvorena je platforma da se može sa optimizmom, pod uslovom da dobro radimo, krene sa ozdravljenjem bh. nogometa. Izuzetno sam zadovoljan što su delegati imali konstruktivan dogovor, glasali su praktično jednoglasno. Sve je bilo na najvišem nivou, fenomenalno“, kazao je Hadžibegić.

Begića čeka puno posla

Bivši igrač tima sa Koševa ističe kako je sve proteklo demokratski i da je čitava Skupština bila jedno tijelo.

"Razgovaralo se samo o nogometu i tražilo se najbolje rješenje. Sada je velika obaveza na novom predsjedniku Elvedinu Begiću. Ubijeđen sam da će uspjeti“. Potom je obrazložio svrhu formiranja Odbora za posredovanje i savjetovanja čiji je član.

"To je ideja UEFA-e i FIFA-e. Njima nije bilo jasno zbog čega se mi nismo željeli kandidovati, a istovremeni su htjeli da se nastavi kontinuitet sa ljudima koji su bili u Komitetu, ljudima koji su dobili i opravdali povjerenje. To tijelo pored mene čine Ivica Osim, Duško Bajević, Sead Kajtaz,a dvojica kolega bit će izabrani u rekordnom roku. Mi imamo puno obaveza, ali ne smijemo zaboraviti da od četvrtka NSBiH ima novi Izvršni odbor i predsjednika. Mi smo produžena ruka UEFA-e i FIFA-e. Treba da se sastajemo i dogovaramo“, tvrdi nekadašnji kapiten nogometne reprezentacije Jugoslavije.

FK Sarajevo ide pravim putem

Očekuje nastavak dobrih rezultata Zmajeva koji su lideri u svojoj grupi.

"Mi smo sada u super poziciji. Imam veliko povjerenje u Safeta i ekipu. To sam rekao Papetu i Spahiću kao kapitenu. Nema razloga da se nekoga bojimo.Međutim, moramo biti oprezni, ništa nije gotovo. Ne treba nam euforija, kada budemo u Brazilu onda ćemo slaviti“.

Na kraju je Hadžibegić istakao kako, sa velikom pažnjom, prati dešavanja u najdražem klubu.

"FK Sarajevo ide putem kojim i treba. Dobro stojimo na tabeli. Želja mi je da Bordo tim uspije i da bude na kraju prvak. Pokazali su da mogu, ja sam veliki navijač tima sa Koševa“, zaključio je naš sagovornik.