Sloboda pred utakmicu sezone
0

Fukare pozivaju načelnika Imamovića da dođe na utakmicu

Piše: D. Brkić
Nakon pobjede nad GOŠK-om u Gabeli, fudbaleri tuzlanske Slobode, stručni štab i vijerni navijači u optimističnom raspoloženju dočekuju derbi sa starim rivalom, mostarskim Veležom. Tuzlaci se grčevito bore za opstanak u Premijer ligi BiH, a trener Abdulah Ibraković naglašava kako je svaka utakmica za njegov tim kvalifikaciona.
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
"Mogu računati na sve igrače i zbog toga sam prezadovoljan. Velež je veliki klub i samim tim imamo motiv više da se nadigravamo. No, nama ultimativno treba pobjeda. Slično kao i pred prethodne utakmice, i pred ovu idemo u karantin u Lukavac, a u nedjelju ćemo od prve minute jurišati na pobjedu", kaže trener Slobode Abdulah Ibraković.

U Slobodi ne prave kalkulacije, ali kažu kako će mnogo toga biti jasnije poslije nedjeljnog kola u Premijer ligi BiH. Najvjerniji navijači, popularne Fukare, najavljuju spektakl u nedjelju, a na kraju današnje konferencije za medije predstavnici navijačke skupine su javno pozvali načelnika Jasmina Imamovića da prisustvuje utakmici.

"Nije bitno gdje će biti. Da li sa nama na tribini, u loži ili na trećem mjestu, najbitnije je da dođe", rekli su predstavnici Fukara.