Pred derbi starih rivala
0

Tuzlaci žele prekinuti Željin niz

Piše: D. Brkić
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Utakmica 24. kola Premijer lige BiH, ujedno i derbi starih rivala, za fudbalere tuzlanske Slobode je jedna od onih koju možemo okarakterisati kao biti ili ne biti. U najgorem mogućem trenutku na megdan “crveno – crnoj” momčadi dolazi lider prvenstva sarajevski Željezničar, koji u posljednjih 28 utakmica nije osjetio gorčinu poraza.

“Sve znamo. I da nisu izgubili 'milion' utakmica, da su najorganizovaniji klub, da imaju najboljeg trenera… Ali, moramo se boriti jer nam prijeti ispadanje u niži rang. Ako ništa bit ćemo kompletniji nego u nekim prethodnim utakmicama, a očekujem i paklenu podršku sa tribina”, kaže Adnan Jahić.

Stručni štab Slobode ne može računati na Adina Džafića, zbog crvenog kartona u utakmici sa Zrinjskim. Van stroja su već duži vremenski period Samir Jogunčić, Mersed Malkić i Emir Kasapović.

“Svi mi moji smo u stroju moramo zbiti redove. Željezničar je favorit, ali ako pružimo svoj maksimum možemo se nadati pobjedi i prekidu Željinig niza”, nadanja su Almira Bekića.

Ovoga proljeća Sloboda je izgubila dvije domaće utakmice i obje su bile na televizijskim ekranima. Najprije protiv Sarajeva, a onda i protiv Rudara. I utakmica sa Željezničarom bit će u direktnom televizijskom prijenosu.

"Tradicije su da se ruše. Međutim, bit će veoma teško. Gledao sam Željezničar protiv Širokog Brijega i nema sumnje da su najbolji tim u državi", kaže Muamer Zoletić.

Slobodini fudbaleri susret neće dočekati u karantinu, dok će fudbaleri Željezničara večeras zadužiti sobe u Hotelu Tuzla.