Press konferencija u Slobodi
67

Ibraković: Igrat ćemo majstoricu sa Slavijom

Piše: D. Brkić
Ibraković najavljuje borbu do posljednjeg daha (Foto: Klix.ba)
Ibraković najavljuje borbu do posljednjeg daha (Foto: Klix.ba)
Fudbaleri tuzlanske Slobode sutra na Tušnju dočekuju još jednog starog rivala. Riječ je o derbiju sa zeničkim Čelikom, koji je za tuzlansku Slobodu više od igre. Naime, tuzlanski premijerligaš je u seriji od četiri utakmice bez osvojenog boda i postignutog gola.

"Ovo nam je posljednji voz. Moramo pobjediti kako bi zadržali šanse za opstanak. Sudeći po rasporedu u posljednjem kolu ćemo u istočnom Sarajevu igrati majstoricu sa Slavijom. Ko pobjedi ostat će u Premijer ligi BiH", kaže Ibraković.

U Slobodi su svjesni, kako kažu, raznih igara koje su usmjerene protiv tog kluba. Ipak, kažu kako su sami najveći krivci za novonastalu situaciju i da nisu smjeli dopustiti da se tek tako mešetari sa brendom Tuzle.

"Mi smo htjeli da registrujemo Stefana Gavarića i Mirzu Mešića, ali nam kažu kako to nije moguće. Znam odakle vjetar puše, ko ima svoje ljude u Komitetu za normalizaciju, a o svemu ću javno progovoriti kada za to dođe vrijeme. Mogu reći kako nećemo odustati od registracije ta dva fudbalera, jer nam je u ovom trenutku potreban svaki kvalitetan igrač", kaže Ibraković.

Do utakmice sa Slavijom, ako se sve bude odvijalo u željenom smjeru za Slobodu, Ibraković kaže kako će uputiti pismo UEFA-i sa određenim zahtjevima kako bi utakmica u Istočnom Sarajevu bila regularana, fer i korektna.

"Najprije moramo dobiti Čelik, pa se boriti u Gabeli i na koncu savladati Velež. Ako ispunimo taj cilj ostaje nam utakmica sa Slavijom. Nećemo dozvoliti da nas neko tek tako pošalje u niži rang. Borit ćemo se", zaključuje trener Slobode Abdulah Ibraković.