Sloboda predstavila novog trenera
0

Ibraković: Svaka nam je utakmica baraž

Piše: D. Brkić
Poslije deset godina Abdulah Ibraković je ponovo sjeo na užarenu klupu FK Sloboda iz Tuzle. Tuzlanski premijerligaš je na pretposljednjem mjestu sa 23 boda i sa smanjenim šansama za opstanak u eliti. Uz to klub je neorganizovan, jer se ne zna da li postoji Upravni odbor i da li je legitiman saziv Skupštine.

"U narednih 25 dana borimo se za spas Slobode. Nama je svaka utakmica baraž, a sa osvojenih 12 od mogućih 15 bodova sigurno bi ostali u eliti. No, spremat ćemo se od utakmice do utakmice, a prva je sa Borcem, koji ima jednu od najkvalitetnijih ekipa u BiH. Moramo promijeniti navike, boriti se, a ako savladamo Borac mišljenja sam kako ćemo imati objektivne šanse da se i naredne godine takmičimo u Premijer ligi BiH", kazao je Ibraković na službenom predstavljanju u Rudarskoj 2.

Fudbaleri će nakon današnjeg treninga u karantin u Lukavac. Ibraković kaže kako će im biti oduzeti mobilni telefoni, imat će poseban režim ishrane, a moguće je da se do utakmice obavi još jedan trening. Njemu će u stručnom štabu pomagati Midhat Memišević, Mirza Hadžić, Enver Hukić i Samid Sabitović.

"Neki kažu da smo ludi, a neki da smo hrabri. Nama je potrebna podrška svih ljudi u Tuzli. Sloboda ima potencijal, ima mladu ekipu, a na svima nama je da u narednih pet kola pokažemo zube i da se izborimo za opstanak. Bit će teško, ali vjerujem u to", kaže Ibraković.

Na press konferenciji je bio prisutan i predsjednik Davud Zahirović, koji je istakao kako za mnoge stvari u i oko kluba nije ni znao da postoje. Ako Sloboda ispadne, kaže on, bit će to njegov najveći životni gubitak.

Sloboda sutra od 17 sati igra derbi starih rivala sa Borcem, a sudit će Goran Paradžik iz Ljubuškog.