Alarmantna situacija u Slobodi
0

Vojvodić: Nemojte nam više prolongirati rokove

Piše: D. Brkić
Tuzlanska Sloboda se, prema ocjeni dugogodišnjih sportskih radnika, nalazi u najvećoj krizi od osnivanja davne 1919. godine.
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Do 31. marta rukovodstvo tuzlanskog premijerligaša mora izmiriti obaveze prema bivšim nogometašima, koji su tužili klub i dobili pravomoćne presude, a riječ je o Damiru Smajloviću, Stefanu Gavariću, Semjonu Miloševiću, Alvinu Karadži i Darku Raci.

"Nogometni savez nam je 12. marta odredio posljednji rok za izmirenje dugova, koji ističe 31. marta. Imali smo dug prema Smajloviću i Gavariću, koji iznosi oko 75.000 KM, a od tada do danas su pristigla nova potraživanja Miloševića, Karadže i Race, u iznosu od oko 15.000 KM. Dakle, do 31. marta moramo osigurati 90.000 KM i moram priznati kako do sada nismo našli način za saniranje duga", kaže v.d. direktora Slobode Mirza Hadžić.

Trener Darko Vojvodić je pozvao je Nogometni savez BiH da više ne prolongira rokove, jer priželjkuje da se problemi već jednom riješe.

"Ništa nećemo dobiti ako nam još jednom prolongiraju rok. Bit ćemo samo na gubitku. Ovi problemi se moraju riješiti i to što prije. Uvijek sam bio na strani igrača, pa ću i sada. Ovim igračima se mora isplatiti to što traže, a druga je priča ko je i zbog čega potpisivao tako basnoslovne ugovore. S tim igračima smo se borili za opstanak, baš kao i sa sadašnjim koji igraju za 100 KM. Ja sam igračku karijeru završio bez žute banke, sada radim bez ugovora, jer volim ovaj klub i nikad ga ne bih tužio. Međutim, očito ima i drugačijih ljudi", kaže Vojvodić.

U Tuzli je, kaže dugogodišnji vođa navijača Sulejman Dorić, više neprijatelja nego prijatelja Slobode.

"Mnoge čudne stvari se događaju ovdje. Slobodi treba pomoći i ne smije se ponovoti sudbina KK Sloboda Dita, koji je pao šapatom. U ovom slučaju, u slučaju FK Sloboda, ne vjerujem da će se sve tako lako odraditi. Ukoliko neko misli ugasiti Slobodu, uvjeren sam kako će imati problema sa navijačima. Predlažem predsjedniku Davudu Zahiroviću da ode kod načelnika Jasmina Imamovića i premijera Seada Čauševića. Neka ih pita hoće li pomoći Slobodi. Ako neće, neka nam kažu, da znamo na čemu smo", poručio je Sulejman Dorić.

Sloboda u subotu od 15 sati igra utakmicu sa Leotarom. Riječ je o novom duelu sa direktnim rivalom u borbi za opstanak u društvu najboljih. Možda je to i posljednja utakmica Slobode pred najavljenu suspenziju Nogometnog saveza BiH.