Nogomet
12

Evropska liga: Hajduk poražen u Liberecu, PAOK uvjerljiv protiv Brondbyja

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Večeras su na programu 22 meča Evropske lige od kojih je deset maločas završeno.

Nastupe su zabilježila i trojica bh. internacionalaca, i to Dario Dumić, Tino Sven Sušić i Ermin Zec.

Ermin Zec je u remiju Gabale i Panathinaikosa odigrao 58 minuta. Pogodaka na pomenutoj utakmici nije bilo. Hajduk je na gostovanju kod Slovana u Liberecu poražen minimalnim rezultatom uz pogodak Pokornyja. Svih 90 minuta u poraženom timu odigrao je Tino Sven Sušić.

U timu PAOK-a nije bilo Gojka Cimirota koji je nastupio za Sarajevo u pretkolu Lige prvaka protiv Lecha iz Poznana. Na drugoj strani u timu Brondbyja od 42. minute igrao je Dario Dumić. Grčki predstavnik ostvario je ubjedljiv trijumf rezultatom 5:0. Strijelci su bili tri puta Mak, Pelkas i Rodriguez.

Salzburg je kao gost rezultatom 2:0 poražen od Dinama iz Minska, a u igru nije ulazio Smail Prevljak. U igru u timu Standarda nije ulazio Dino Arslanagić. Belgijski predstavnik poražen je od Moldea na gostujućem terenu.

Jedini uspješan gost na deset mečeva bila je poljska Legija pobijedivši minimalnim rezultatom na gostovanju kod Zoryje.

Evropska liga, Play off:

Astra – AZ Alkmaar 3:2 Dinamo Minsk – Salzburg 2:0 Gabala – Panathinaikos 0:0 Ajax – Jablonec 1:0 Krasnodar – HJK Helsinki 5:1 Liberec – Hajduk 1:0 Molde – Standard 2:0 PAOK – Brondby 5:0 Sparta Prag – Thun 3:1 Zorya – Legia 0:1