Nogomet
62

Elvir Bolić za Klix.ba: I dalje vjerujem da možemo uhvatiti drugo mjesto u grupi

Klix.ba
Elvir Bolić (Foto: Klix.ba)
Elvir Bolić (Foto: Klix.ba)
Elvir Bolić je prije petnaest godina bio glavna prijetnja izraelskom golmanu Davidu Aouateu.

Nije ga uspio savladati, a bh. tim na kraju je doživio zaslužen poraz. Ništa bolje se nismo proveli ni u novembru prošle godine, dok smo jedini meč protiv Izraela u kojemu nismo poraženi odigrali u septembru 2001. godine. Željni osvete Bosanci i Hercegovci smatraju da je vrijeme da uzvratimo. Tako razmišlja i Bolić.

“Uvijek je teško igrati kada imaš veliki imperativ kao što ga mi imamo ovog puta s obzirom da bi nas svaki rezultat osim trijumfa izbacio iz utrke za Evropsko prvenstvo. Vjerujem u kvalitet naših igrača, a dobra stvar za nas je i to što u ovom trenutku Izrael nije u dobroj formi i što situacija u njihovoj reprezentaciji nije baš sjajna. Nadam se da će naši znati iskoristiti taj trenutak i doći do željenog rezultata, iako smo svi, pa tako i igrači svjesni da bez obzira na sve večeras neće biti lako. Sa nekima od reprezentativaca sam u stalnom kontaktu, a njihov optimizam, koncentracija i samopouzdanje i kod mene lično su podgrijali optimizam i dali mi samopouzdanje pred današnji meč”, rekao je Bolić za Klix.ba

Pobjeda nad Izraelom povećala bi izglede da zaigramo u baražu za EURO. Bolić, pak, vjeruje čak i u drugo mjesto u grupi na kraju kvalifikacija.

“Bit ćemo korak bliže, ali sve utakmice do kraja će biti teške. Ja i dalje vjerujem da možemo uhvatiti i drugo mjesto. U ovom trenutku ipak trebamo razmišljati samo o Izraelu i ići od utakmice do utakmice”, smatra Bolić.