Nogomet
27

Selektor Izraela: Meč protiv BiH odredit će našu sudbinu u kvalifikacijama za EP

Klix.ba
Eli Gutman (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Eli Gutman (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Sa dva vezana poraza na domaćem terenu reprezentacija Izraela zakomplikovala je svoju situaciju u grupi B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Selektor Izraela Eli Guttman svjestan je važnosti predstojećeg susreta protiv BiH u Zenici te je izjavio da će upravo ova utakmica odrediti sudbinu Izraela u kvalifikacijama.

Sa prvog mjesta Izraelci su porazima od Velsa i Belgije dospjeli na treće mjesto koje garantuje nastup u baražu.

"Mali pad koncentracije koštao nas je poraza koji nismo zaslužili. To je ono što sam želio vidjeti od svojih izabranika. Imali su želju, bili su dinamični, borili su se i igrali moderan nogomet. Prava je šteta što iz ove dvije utakmice nismo izvukli ni bod. Ljut sam što nismo ostvarili cilj. Nula bodova iz dvije utakmice istinski je bolno“, izjavio je selektor Izraela Eli Guttman.

Naredni meč Izraelci će odigrati dvanaestog dana mjeseca juna na stadionu Bilino polje u Zenici protiv Bosne i Hercegovine. Predstojeći meč i za našu reprezentaciju može se okarakterisati kao ključni.

"Susret protiv Bosne i Hercegovine za nas je ključni u kvalifikacijama. Nadam se da ćemo na kraju završiti na drugom mjestu u grupi i plasirati se na Evropsko prvenstvo", dodao je Guttman.