Nogomet
240

Baždarević bez zamjerki na igru svojih izabranika i oduševljen Višćom

Piše: E. M.
Mehmed Baždarević (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Mehmed Baždarević (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević nije krio zadovoljstvo nakon večerašnje pobjede nad Izraelom. Na konferenciji za novinare koja je održana na Bilinom Polju nakon utakmice istakao je da je utakmica, kako su i očekivali, bila veoma teška.

"Radi se o kvalitetnoj ekipi, bilo je pritisaka. Nije bilo lako spremiti akciju, ali igrači su igrali kako su znali. Na početku nismo uspjeli realizirati akcije, ali ako rezimiramo 90 minuta mislim da je rezultat zasluženo u našu korist", kazao je selektor nakon utakmice.

Gol u početku susreta, kojeg su očekivali u našem taboru, nije se dogodio, ali Zmajevi su se brzo nakon primljenog gola vratili u igru.

"Bilo bi idealno da smo odmah dali gol. Oni imaju jako kvalitetno igrače i sreća pa nije ostalo 1:0 na poluvremenu. Imali smo sreću da se vratimo na 1:1 i kasnije smo kontrolisali utakmicu, a treći gol nas je stavio u dobru situaciju", dodao je Baždarević.

Na pitanje ima li zamjerki u večerašnjoj igri svoje ekipe, selektor je kratko odgovorio: "Nemam".

Edin Višća večeras je impresionirao Baždarevića.

"Mislim da ćete se složiti da je bio jedan od najboljih na terenu i da je unosio pometnju u defanzivni sektor izraelske ekipe. Svi igrači su mu jako pomogli, igrao je kako smo željeli i mislim da je cijela ekipa igrala baš onako kako joj odgovara", istakao je Baždarević.

Na pitanje novinara da prokomentariše igru Vranješa, Meša je rekao: "Za mene je odigrao izvanrednu utakmicu. Ne znam da li se sa mnom neće neko složiti, ali ja mu mogu čestitati na ponašanju i igri".

O stanju u grupi B u kojoj je i naša selekcija rekao je da će utakmica u Belgiji možda presuditi.

"Sigurno da nismo očekivali da će Belgija izgubiti. Bilo je najvažnije da mi ostanemo 'u životu'. Odigrali smo utakmicu koja nam daje nadu za optimizam. Sad sve treba da se slegne, a utakmica u Belgiji će biti naša 'majstorica' gdje možemo širom otvoriti vrata Evropskom prvenstvu", zaključio je Baždarević.