Nogomet
35

Baždarević: Nasjeli smo na provokacije Andore, a o kartonu ćemo u svlačionici

Piše: E. M.
Mehmed Baždarević (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Mehmed Baždarević (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na Bilinom Polju u sklopu kvalifikacija za Euro 2016 rezultatom 3:0 savladala selekciju Andore, a selektor naše reprezentacije Mehmed Baždarević na konferenciji za novinare je kazao da je zadovoljan večerašnjom utakmicom.

Baždarević je kazao kako je najveći problem večeras bio nedovoljna koncentracija na utakmicu i nasjedanje na provokacije selekcije Andore.

"Drugo poluvrijeme smo pokvarili sami, nasjeli smo na neke provokacije koje su bile od prve minute, koje možda niste primijetili. Oni su igrali svojim mogućnostima, mi sebi nismo to smjeli dozvoliti, trebali smo biti skoncentrisani na igru. Dozvolili smo sebi da skrenemo sa utakmice i da to ne liči na ono što smo željeli u drugom poluvremenu", izjavio je Baždarević, te dodao:

"Prvo smo izgubili Bešića, a ono što je najsporednija stvar jeste da iskoristimo utakmicu za pripremu, da učinimo zadovoljstvo našoj publici jer se radi o nekom protivniku koji je slabiji od nas. Napravili smo gluposti koje ćemo riješiti unutar ekipe, ali važno je da smo uzeli tri boda koja nam daju nade i šanse za ono što smo odredili kao naš cilj".

Selektor je još dodao da je gubitak Bešića za narednu utakmicu veliki hendikep za našu selekciju.

"To ne želim komentarisati. To ćemo riješiti unutar ekipe, žao mi je jer svi znate šta znači za našu ekipu, ali to je stvar samo mene, njega i ekipe. Žao mi je, ali nije nam to trebalo", dodao je.

Baždarević je istakao da je bio primoran da iz igre izvuče Miralema Pjanića s obzirom da je već vukao povredu i prije okupljanja. Novinare je interesovalo i kako je bilo igrati pred napola praznim stadionom, na što je selektor kazao:

"Meni je žao, vi znate da sve što radim i što sam radio je zbog navijača ili zbog vas. Radi se o nacionalnoj selekciji i znate koliko za nas navijači vrijede. Moramo pronaći solucije da bude to neki kompromis. Sve ovo što radimo je zbog njih i za mene je nezamislivo igrati na polupraznom Bilinom Polju. Navijači nam trebaju i ako želimo ostvariti ono što želimo, bez njih to neće biti moguće", kazao je.

Naši protivnici u grupi Vels i Izrael večeras su odigrali neriješeno, što nije povoljan rezultat za našu selekciju.

"Očekivali smo pobjedu Velsa, vidjeli ste da se u ovoj grupi dešavaju rezultati koji nisu očekivani. Večeras smo vidjeli da Vels nije mogao napraviti ništa više od remija. Ima još dosta utakmica i mnogo toga je otvoreno. Naše je da se spremimo, da stadion bude pun, a da igrači nađu svoju formu. Moramo doći spremni, zdravi i razmišljati o onome što treba da uradimo", zaključio je Baždarević.