Nogomet
3

Baždarević: Vratili smo se u život, od sutra počinju pripreme za Belgiju

Piše: N. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević bio je izuzetno zadovoljan nakon utakmice s Izraelom koju je naša reprezentacija dobila 3:1.

"Šta da kažem, ja sam sretan. Ovo je za mene jedna od najvažnijih utakmica u životu", rekao je Baždarević.

Baždarević se zahvalio svim igračima te je pohvalio njihov angažman.

"Igrači su jako dobro odradili svoj posao i onaj kapital priprema su dobro pretvorili u jednu lijepu pobjedu. Sad nam ostaje da čekamo šta će biti na drugim terenima i da se spremimo za narednu utakmicu”, rekao je Baždarević.

Selektor pobjedu smatra važnom jer nas vraća u život nakon serije loših rezultata.

"Bilo je važno da mi pobijedimo, da se vratimo u život, u borbu. Ova pobjeda će nam dati puno morala i elana i ovi bodovi su jako važni. Može biti još utakmica iznenađenja, a nama je jako važno da se koncentrišemo na ono što nas čeka u nastavku", smatra Baždarević.

Selektor je rekao i da pripreme za Belgiju počinju već sutra a dodaje da su svi svjesni da ta utakmica može da nas vrati u borbu za odlazak na Euro.

Baždarević kaže da je na igračima bio jak psihološki pritisak zbog toga što je bilo mnogo komentara da ne igraju u svojim klubovima.

"Ipak, pokazali su da imaju želju, karakter i one kvalitete koje trebamo", zaključio je Baždarević koji dodaje da je prvih 20 minuta bilo izuzetno dobro odrađeno ali da možemo biti zadovoljni i cijelom utakmicom.