Liga prvaka, 3. kolo
0

Dvoboj najvećih na stadionu Santiago Bernabeu

Sarajevo-x.com
Treće kolo Lige prvaka večeras će donijeti nekoliko zanimljivih dvoboja, od kojih svakako vrijedi izdvojiti susret evropskih velikana na stadionu Santiago Bernabeu između domaćeg Real Madrida i gostiju iz Milana, u okviru grupe G.

Real Madrid i Milan su sa devet odnosno sedam osvojenih titula evropskih prvaka neprikosnoveni vladari evropske klupske fudbalske scene.

Madrid se nalazi na vrhu grupe sa maksimalnim brojem poena, a sigurno je da će Jose Mourinho tražiti nova tri boda protiv nekadašnjih gradskih rivala.

Milan je osvojio četiri poena iz dva susreta, a ekipa Massimiliana Allegrija vjeruje u pobjedu, baš kako su to uradili u prošlogodišnjem takmičenju kada su slavili sa 3:2.

U drugom meču grupe G snage će odmjeriti Ajax i Auxerre.

U grupi E na rasporedu trećeg kola su mečevi Roma- Basel i Bayern - Cluj.

Iako Basel još uvijek nema osvojenih bodova u Ligi prvaka ove sezone, u Rim na megdan Romi ne dolaze sa bijelom zastavom. Podsjećamo da su prošle godine Švicarci savladali Romu sa 2:0, a protiv Bayerna u prošlom kolu bili su vrlo blizu pobjedi.

Bayern će na krilima Maria Gomeza koji je postigao tri kola u domaćoj ligi u prošlom kolu pokušati učvrstiti samopouzdanje i u Ligi prvaka gdje će se susresti sa Clujom.

Susret trećeg kola grupe F između moskovskog Spartaka i Chelseaja donijet će povratak Yurija Zhirkova na stadion na kojem je stekao ugled.

Stadion Luzhniki budi bolne uspomene "plavcima" iz Londona, koji su u sezoni 2007/2008 izgubili evropsku krunu nakon poraza protiv Manchester Uniteda.

U drugom susretu večeras igraju Olympique Marseille i Žilina, u kojem nastupa bh. reprezentativac Admir Vladavić. Ovo je prilika za obje ekipe da osvoje svoje prve ovosezonske golove nakon poraza u prva dva kola od Spartaka i Chelseaja.

Isti slučaj će biti i u grupi H, na stadionu u Bragi gdje će domaćini ugostiti beogradski Partizan. Obje ekipe će pokušati osvojiti prve bodove poslije poraza u prva dva kola.

S druge strane, Arsenal i Shaktar će pokušati zadržati pobjednički niz i približiti se na korak do druge faze takmičenja.

Iz Londona možemo čuti riječi opreza, a Emmanuel Eboue, igrač Arsenala rekao je da njegova ekipa mora biti oprezna protiv gostiju, koji u sastavu imaju dobre Brazilce.