Nogomet
125

Conte: Bayern je bio daleko bolji od nas, oni su favoriti Lige prvaka

Totalsport
Antonio Conte (Foto. AFP)
Antonio Conte (Foto. AFP)
U Juventusu se niko nije zavaravao nakon prve četvrtfinalne utakmice Lige prvaka, u kojoj je Bayern s 2-0 pobijedio talijanskog prvaka. Svi su u Juventusu prvenstveno glorificirali suparnika.

"Bayern je pokazao koliko je superioran nad nama. Oni su fizički jači, imaju strašne pojedince i timski kvalitet. Najnormalnije je nakon svega viđenog reći da je bolja ekipa pobijedila. Mi dugo nismo igrali na ovako visokom evropskom nivou, a ova utakmica je dokaz da smo još daleko od toga", rekao je trener Antonio Conte i dodao:

"Nogomet je nepredvidljiv i naravno da je još u uzvratu sve moguće. No, realno je Bayern dosta ispred nas. Taj je klub jedan od glavnih favorita za krunu prvaka Evrope, a mi nismo u igri za to."

Gianluigi Buffon, golman Juventusa, je bio na potpuno istom tragu kao i njegov trener.

"Bayern je bio bolji i zasluženo je pobijedio. Stvorio je daleko više prilika, moglo je sve završiti i još većom razlikom. Možda se utakmica mogla odvijati u nekom drugačijem scenariju da nismo primili onaj nesretni pogodak na samom startu. Ali, oni su bolji. Mi moramo nastaviti tražiti put kako doći do njih, do najjačih klubova u Evropi", rekao je popularni Gigi.