Nogomet
4

Conte: Probudili smo se iz prekrasnog sna

Totalsport
Antonio Conte (Foto. AFP)
Antonio Conte (Foto. AFP)
"Mislim da je bolja ekipa prošla dalje, što se dokazalo u obje utakmice", komentirao je trener Juventusovih nogometaša Antonio Conte nakon ispadanja od Bayerna u četvrtfinalu Lige prvaka s ukupnih 4-0.

"Ova ekipa (Bayern) zajedno radi puno godina i uvijek dolazi do završnih faza. Stvoreni su za pobjede, pa mislim da nije apsurdno reći da je ovo najbolji Bayern svih vremena. Igraju fizički jako, rade jako naporno s puno kvalitete. U nogometu morate biti iskreni i skinuti kapu kada naiđete na bolje ekipe, priznao je Conte iskreno za Mediaset.

"Ovo je za nas bila prilika, a mi smo zapravo bili 'početnici' u Ligi prvaka nakon toliko godina izbivanja. Došli smo do četvrtfinala, što je prema mom mišljenju izvanredno. Sada znamo da je ispred nas dug i težak put. To nas ne bi trebalo uplašiti, već bi nas trebalo spustiti na zemlju. Oni koji govore takve stvari očito nisu osvojili ništa u svojim životima.

U uzvratu protiv Bayerna Juventus je probao s agresivnijim pristupom nego u Minhenu, ali ishod je bio jednak.

" Kada smo izvukli Bayern rekao sam da je to za nas prilika da zaigramo protiv iznimno jake ekipe i shvatimo što nas dijeli od moćnika. Kada igrate protiv kvalitetnih igrača poput Robbena, Riberyja, Mandžukića ili Müllera oni se ne uspaniče pod presingom i ne gube lopte."

Na kraju je Conte čestitao svojim igračima na postignutom.

"Čestitao sam svojim igračima i uvijek ću im biti zahvalan na izvanrednim stvarima koje su postigli u posljednje dvije sezone. Probudili smo se iz divnog sna, ali i dalje smo među osam najboljih ekipa u Evropi."