Održana javna tribina
0

Bordo prijatelji 1946: "FK Sarajevo je brand"

Piše: E. Isanović
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
U prepunoj svečanoj sali Općine Stari Grad Udruženje građana Bordo prijatelji 1946 predstavilo je Plan razvoja FK Sarajevo u periodu 2010. - 2014. godina. Javna tribina privukla je veliku pažnju predstavnika sedme sile, a među prisutnima su se našli i legende tima sa Koševa Predrag Pašić i Husref Musemić, kao i novi predsjednik Kantonalnog saveza Jusuf Pušina, dok su izostali zvanični predstavnici bordo tima.

Predstavnici Bordo prijatelja 1946, čiji je predsjednik Benjamin Isović, govorili su o svojim vizijama razvoja FK Sarajevo u svim bitnim segmentima poslovanja jednog ozbiljnog kluba kao što su marketing, finansije i omladinski pogon.

Svi prisutni na javnoj tribini mogli su primjetiti da je do najsitnijih detalja razrađen plan kako bi bordo klub trebao izgledati u budućnosti. Članovi BP 1946 istakli su da je FK Sarajevo brand čiji cilj svake godine mora biti osvajanje titule prvaka ili Kupa BiH.

Predsjednik BP 1946, Benjamin Isović istakao je da je "Sarajevo iznad svega".

"Želio bih da riješimo dileme da mi nismo nikakvi rušitelji kluba. Mi samo želimo boljitak i progres Sarajeva i osnova našeg djelovanje bit će tri stvari: karakter, kriterij i kontinuitet", rekao je Isović.

Razlog javnog predstavljanja ovog projekta je činjenica da je pomenuti dokument uvršten u dnevni red Skupštine FK Sarajevo, koja će se održati u četvrtak, 22. aprila. Ukoliko članovi Skupštine bordo kluba usvoje ovaj dokument, on će predstavljati osnovu razvoja kluba u naredne četiri godine.

Plan razvoja FK Sarajevo podijeljen je prema logičnim cjelinama koje su kompatibilne sa cjelinama u okviru UEFA-inog pravilnika o licenciranju klubova za evropska takmičenja. Predloženi plan razvoja kluba je vodio računa o zahtjevima UEFA-e u spomenutom pravilniku i u potpunosti je uvažio trenutno stanje u FK Sarajevo.

Uvjerenje Udruženja Bordo prijatelji 1946 je da se implementacijom plana razvoja osigurava uspješno rješavanje procesa licenciranja koševskog premijerligaša za duži period.