Javna tribina
0

Bordo prijatelji pripremili plan razvoja FK Sarajevo

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Plan razvoja FK Sarajevo u periodu 2010. - 2014. godina, koji je izradilo Udruženje Bordo prijatelji 1946, bit će predstavljen u ponedjeljak, 19. aprila, na javnoj tribini sa početkom u 18 sati, u svečanoj sali Općine Stari Grad.

Udruženje Bordo prijatelji 1946 odlučilo se da putem tribine upozna javnost sa svojim projektom koji je nazvan "Plan razvoja FK Sarajevo za period 2010. - 2014. godina", kaže se u saopštenju Udruženja Bordo prijatelji 1946.

Razlog javnog predstavljanja ovog projekta je činjenica da je pomenuti dokument uvršten u dnevni red Skupštine FK Sarajevo, koja će se održati u četvrtak, 22. aprila. Ukoliko članovi Skupštine bordo kluba usvoje ovaj dokument, on će predstavljati osnovu razvoja kluba u naredne četiri godine.

Plan razvoja FK Sarajevo podijeljen je prema logičnim cjelinama koje su kompatibilne sa cjelinama u okviru UEFA-inog pravilnika o licenciranju klubova za evropska takmičenja. Predloženi plan razvoja kluba je vodio računa o zahtjevima UEFA-e u spomenutom pravilniku i u potpunosti je uvažio trenutno stanje u FK Sarajevo.

Uvjerenje Udruženja Bordo prijatelji 1946 je da se implementacijom plana razvoja osigurava uspješno rješavanje procesa licenciranja koševskog premijerligaša za duži period.