Nogomet
13

Bayern juri prednost Porta, PSG pred nemogućim zadatkom protiv Barcelone

Piše: Am. Dž.
Foto: EPA
Foto: EPA
Večeras od 20:45 sati igraju se uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka. Sastaju se Bayern - Porto i Barcelona - PSG.

Bayern - Porto

Ekipa Bayerna, koja je na početku sezone važila za jednog od favorita za osvajanje Lige prvaka, neočekivano je u prvoj utakmici poražena od Porta 3:1.

Trener Guardiola i dalje ima velikih problema sa povredama. Sigurno neće igrati Alaba, Benatia, Martínez, Robben i Starke, a upitni su Ribery i Schweinsteiger.

"Morat ćemo mnogo riskirati u ovoj utakmici. Optimista sam, ali sam i realističan, zato što neće biti lako", rekao je Guardiola.

Za Porto u ovoj utakmici neće nastupiti Alex Sandro i Danilo zbog suspenzije, te povrijeđeni Tello.

"Ponosni smo na dosadašnji učinak u Ligi prvaka. U ovom meču ćemo nastojati nametnuti svoj stil igre, nećemo se braniti i pokušat ćemo postići gol", istakao je trener Porta Julen Lopetegui.

Barcelona - PSG

Barcelona je u prvom meču na Parku prinčeva ostvarila pobjedu od 3:1 i na svom stadionu očekuje da dovrši posao i plasira se u polufinale Lige prvaka.

Trener Luis Enrique može računati na sve prvotimce, a na posljednjoj konferenciji za medije je istakao da povratak Ibrahimovića u sastav PSG-a ne mijenja mnogo.

"On će pojačati PSG u ovoj utakmici, ali mi nećemo mijenjati naš stil. Nastojat ćemo dodatno popraviti naš način igre u odnosu na prvi susret", rekao je Enrique.

PSG će u ovom meču biti bez Silve, Motte i Auriera. Osim Ibrahimovića u ekipu se vraća i veoma važan veznjak Veratti.

"Uvjeren sam da ćemo u ovoj utakmici stvoriti više prilika za gol u odnosu na prvi susret i da ćemo biti efikasniji", rekao je trener PSG-a Laurent Blanc te dodao da je pred njegovom ekipom iznimno težak zadatak.