Nogomet
48

Bahrudin Atajić je odgovor na Celticove napadačke probleme

Klix.ba
Bahrudin Atajić
Bahrudin Atajić
Bahrudin Atajić rješenje je napadačkih problema Celtica, pišu škotski mediji. Nažalost, u posljednje vrijeme, selektor mlade reprezentacije BiH Vlado Jagodić ne poziva ovog mladog napadača u dresu škotskog velikana na okupljanja i utakmice mladih Zmajeva.

Nakon što su se uvjerili u Atajićeve golgeterske sposobnosti na utakmicama mlađih kategorija Celtica, navijači ovog škotskog kluba traže da bh. napadač bude što više u početnom sastavu seniorskog tima.

U prethodnom periodu, trener prvog tima Neil Lennon uvodio je često Atajića u igru, a ovaj mu se odužio svojim prvim golom u utakmici protiv Motherwella i prekrasnim lobom preko golmana Gunnara Nielsena.

Tokom ljeta je, piše škotski STV, gledao kako u klub dolaze napadači i strpljivo čekao švoju šansu. On je izuzetno tehnički potkovan napadač i mogao bi biti upravo ono što Celticu treba kako bi riješili svoje napadačke probleme.

"On je sa nama tri ili četiri godine. Vrlo je pametan igrač koji može igrati kao centralni napadač ili u ofanzivnom veznom redu. Već je postigao jedan gol za veoma ograničeno vrijeme koje je proveo na terenu. Nadam se da će tokom sezone dobiti više minuta na terenu. Zadovoljni smo njegovim napretkom i vjerujemo da će u narednih 12 mjeseci postati standardni prvotimac", kazao je Lennon.