Nogomet
52

Sead Hajrović: Reprezentacija uvijek ispred kluba

Piše: J. H.
Sead Hajrović (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Sead Hajrović (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Mladi reprezentativac BiH i član Grasshoppersa Sead Hajrović ponovo je sa svojim reprezentativnim kolegama. Kako kaže u razgovoru za Klix.ba, jedva je čekao poziv selektora Vlade Jagodića i okupljanje u Sarajevu.

Mlađi od braće Hajrović je velika uzdanica bh. reprezentativnog sporta. U narednim kvalifikacijama za Evropsko ili Svjetsko prvenstvo, ovaj 20-godišnji stoper trebao bi biti jedan od stubova odbrane A selekcije. Državni dres prvi put je obukao 31. maja prošle godine u kontrolnoj utakmici protiv izabranika Safeta Sušića. Od tada, neizostavni je dio odbrane mladih Zmajeva.

"Jedva sam čekao ovaj poziv. Znao sam da ćemo igrati prijateljsku utakmicu, ali nisam znao protiv koga", kaže Hajrović koji je jučer stigao u Vogošću i još jednom se stavio na raspolaganje selektoru Jagodiću.

Iako su u njegovom matičnom klubu malo negodovali zbog odlaska Hajrovića na ovo okupljanje, mladi bh. reprezentativac nije imao nikakve dvojbe i svim snagama se trudio da dobije dozvolu da se priključi reprezentaciji.

"Ovo je bilo prvi put da su rekli da ne bih trebao ići jer, kako su rekli, ne vrijedi. Da je prijateljska sa nekom državom, pustili bi me bez problema. Ali, kad sam im rekao da želim ići, pustili su me. Reprezentacija uvijek ispred kluba", kaže Hajrović.

Njegov stariji brat Izet u januarskom prijelaznom roku potpisao je za Galatasaray. Mnogi su se iznenadili nakon što je junak iz Žiline napravio ovako veliki transfer.

"Sve se brzo desilo, u roku od tri dana. Dobro je počeo, dao je gol i ubilježio tri asistencije. Dobio je šansu da igra u Ligi prvaka. Vrlo je sretan u Turskoj", kaže Izetov mlađi brat Sead.

On je u svom klubu u Švicarskoj trenutno najmlađi stoper gdje mu je konkurencija i Sanel Jahić, bivši reprezentativac BiH.

"On je odličan igrač svakako. U klubovima se malo više cijene iskusniji igrači tako da moram izboriti svoje mjesto. Nadam se da ću pred kraj sezone igrati malo više", kaže naš sagovornik.

Osim Jahića, u popularnim Skakavcima je još jedan potencijalni Zmaj, Veroljub Salatić, 28-godišni defanzivni vezni iz Zvornika.

"On je jasno rekao da želi igrati za Bosnu. I ja bih to isto želio jer je iskusan i dobar igrač, mogao bi nam dosta pomoći na Svjetskom prvenstvu ili u kvalifikacijama za Euro. Nadam se da će dobiti poziv, sve ostalo je do Saveza", kaže Sead Hajrović na kraju razgovora za Klix.ba.