Nogomet
0

Jahić potpisao za škotski St. Johnstone, nada se povratku među Zmajeve

Piše: J. H.
Sanel Jahić na treningu St. Johnstonea
Slavlje gola protiv Belgije (Foto: AFP)
Sanel Jahić, bivši reprezentativac BiH, potpisao je dvomjesečni ugovor za škotski klub St. Johnstone. Ovu informaciju potvrdio je bivši reprezentativni stoper za portal Klix.ba.

U dosadašnjem dijelu karijere, iskusni Jahić je igrao za APOEL, AEK iz Atine, Aris Thessaloniki i Željezničar.

"Potpisao sam ugovor do januara. Cilj nam je da osvojimo Kup Škotske, gdje imamo velike šanse, a u prvenstvu nam je cilj da budemo među pet ekipa", kaže Jahić za naš portal.

U dresu reprezentacije BiH ubilježio je 24 nastupa, a debitirao je u novembru 2007. godine u posljednjoj utakmici kvalifikacija za odlazak na Euro 2008. protiv Turske. Sjećamo ga se po golu za vodstvo od 2:1 u gostujućoj pobjedi protiv Belgije, čiji je konačan rezultat bio 4:2, u martu 2009. godine.

"Čestitam momcima na plasmanu na Svjetko prvenstvo. Već neko vrijeme pokušavamo izboriti plasman na jedno veliko takmičenje i konačno smo uspjeli u tome. To smo svi željeli", kaže Jahić.

Naravno, vjeruje da još uvijek može dati doprinos u državnom dresu te ne isključuje mogućnost povratka među Zmajeve.

"Meni je uvijek bio cilj da igram u reprezentaciji, gdje sam proveo pet -est godina. Nadam se da ću, ako budem dobro igrao u Škotskoj, dobiti poziv za Svjetsko prvenstvo", kaže 31-godišnji stoper za Klix.ba.

Posljednji nastup u reprezentativnom dresu zabilježio je u prijateljskoj utakmici protiv Meksika u maju prošle godine. Da li će se naći na spisku Selektora Safeta Sušića, ostaje da se vidi.

Što se kluba tiče, St. Johnstone je trenutno osmi u škotskom Premiershipu. Ekipa je iz deset utakmica sakupila 12 bodova. Jahić bi svoj debi mogao imati već u nedjelju u utakmici protiv Motherwella.