Nogomet
1

Autogol narušio Atleticov stopostotni učinak u grupi G

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Zenit Petersburg i Atletico Madrid večeras su bez pobjednika okončali utakmicu 5. kola grupne faze Lige prvaka u grupi G.

Ovim remijem Zenit je privremeno ostao na drugoj poziciji u grupi sa 6 bodova, a susret između Porta i Austrije Beč, koji se igra od 20:45 sati pokazat će pravo stanje i šanse za prolazak u nokaut fazu.

U susretu odigranom u Rusiji Hulk je mogao dovesti Zenit u vodstvo u 48. minuti, primivši tačan pas na rubu šesnaesterca, nakon čega je odmah šutirao nisko u lijevu stranu gola. Međutim, golman gostiju je bio na mjestu.

Prvi gol publika je čekala sve do 54. minute, kada su gosti iz Madrida preko Adriana poveli sa 1:0. Zenit je izjednačio zahvaljujući autogolu Tobyja Alderweirelda u 74. minuti.

Još jednu dobru šansu za Atletico bilježimo u 82. minuti susreta, kada je Raul Garcia odlično primio loptu duboko u šesnaestercu i šutirao nisko u lijevu stranu gola, ali je golman bio priseban.

Zenit je ukupno gledano bio ambicioznija i bolja ekipa, ali nije uspio doći do željena tri boda. Atletico je još ranije osigurao prolaz u osminu finala, kao i prvo mjesto u grupi.

Liga prvaka, 5. kolo, grupa G:

Zenit Petersburg - Atletico Madrid 1:1 (Adrian 54., Alderweireld 74.) Porto - Austria Beč (20:45 sati)

Tabela grupe G:

  1. Atletico 13
  2. Zenit 6
  3. Porto 4
  4. Austria Beč 1