Prvi meč 1/8 finala
209

Atalanta je najljepša priča ovogodišnje Lige prvaka, Valencija razbijena na San Siru

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Atalante upisala je ubjedljivu pobjedu protiv Valencije u prvom meču osmine finala Lige prvaka na domaćem terenu rezultatom 4:1.
"Boginja" iz Bergama je sjajno otvorila meč i već u 16. minuti stižu u vodstvo. Gomez je upisao asistenciju, a defanzivac Hateboer pogađa za 1:0 i veliko slavlje 50.000 navijača Atalante koji su došli na San Siru da pruže podršku svom timu.

Do kraja prvog poluvremena Atalanta je imala još nekoliko prilika, a onda u samom finišu, tačnije u 42. minuti, Josip Iličić postiže fenomenalan pogodak desnom nogom s vrha kaznenog prostora za veliku prednost svog tima na poluvremenu.

Atalanta je još više motivisana zaigrala u drugom poluvremenu pa u 57. i 63. minuti postižu nova dva pogotka, prvi preko Freulera koji je majstorski pogodio s distance i Hateboera koji je postigao svoj drugi gol, za veliku prednost od 4:0 i rapsodiju emocija domaćih navijača.

Ubrzo je Valencia uspjela postići utješni pogodak preko rezerviste Cherysheva, ali to je sve što su uspjeli uraditi u ovom meču i Atalanta će u revanšu imati veliku prednost s kojom će pokušati nastaviti svoj evropski san, odnosno osigurati plasman među osam najboljih ekipa Evrope.

Podsjećamo, Atalanta je u grupnoj fazi nakon prva četiri kola imala samo jedan bod, ali je zahvaljujući pobjedama protiv Dinama i Šahtara uspjela osigurati plasman u osminu finala potvrdivši tako sjajne rezultate koje su ostvarili prošle godine u Seriji A.

Revanš meč osmine finala Lige prvaka između Valencije i Atalante igra se na Mestalli 10. marta u 21 sat. U drugom susretu koji se igrao večeras, Leipzig je kao gost pobijedio Tottenham sa 1:0.