Liga prvaka
35

Leipzig golom Wernera srušio desetkovani Tottenham u Londonu

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši RB Leipziga pobijedili su u Londonu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka desetkovanu ekipu Tottenhama rezultatom 1:0 i tako stekli veliku prednost uoči revanša u Njemačkoj.

Da je Leipzig došao po pobjedu potvrdilo se već u drugoj minuti kada je Lloris dobro reagovao i skrenuo loptu u stativu nakon udarca Angelina. Uzvratio je Tottenham šest minuta kasnije. Bergwijn je uputio obećavajući udarac, ali je golman Gulacsi bio siguran.

Do odlaska na odmor sjajni Leipzig je propustio još dvije odlične prilike. Prvo je Schick šutirao glavom pored gola, a onda je Lloris odbranio dobar udarac Wernera pa se na odmor otišlo bez pogodaka.

Početak drugog poluvremena obilježio je udarac Lucasa, ali je ponovo na golu Leipziga siguran bio Gulacsi.

U 56. minuti dosuđen je penal za goste. Davies je napravio prekršaj u šesnaestercu, a sudija Cuneyt Cakir je pokazao na bijelu tačku. Werner je mirno realizirao penal i utišao domaće navijače.

Mogao je Schick četiri minute kasnije u potpunosti nokautirati Tottenham, ali je Lloris sjajno reagovao.

Pokušavao je Tottenham do kraja meča doći do izjednačenja, a najbliži je bio u 73. minuti kada je večeras sjajni Gulacsi odbranio udarac Lo Celsa iz slobodnog udarca pa je ostalo konačnih 0:1.

Revanš utakmica između RB Leipziga i Tottenhama u Njemačkoj igra se 10. marta.