"Idem, ako sam problem"
881

Akrapović razočaran suđenjem nakon poraza: Nije fer! Dva penala nam nisu dosuđena

D. P.
Akrapović je utučen nakon novog poraza (Foto: I. L./Klix.ba)
Akrapović je utučen nakon novog poraza (Foto: I. L./Klix.ba)
Trener Željezničara Bruno Akrapović bio je bijesan i razočaran nakon novog poraza svog kluba, ovoga puta u derbiju protiv Veleža koji je slavio rezultatom 1:0 na Grbavici.

Velež je golom Dine Halilovića na startu drugog poluvremena nanio Željezničaru čak 15. poraz ove sezone, što se Plavima vjerovatno nije dogodilo decenijama unazad.

Akrapović je nakon utakmice bio opravdano razočaran, a ponajviše mu je zasmetalo suđenje.

"Momci su dali sve od sebe. U ovoj situaciji smo se našli jer je dosta povrijeđenih igrača i kartoniranih. Platili smo danak tome. Iz jednog šuta su nas savladali, ekipa u vrhu nas je savladala tako i to treba da se vidi. Momci su dali maksimum. Dva penala čista nam se ne sviraju. Našim igračima se dijele žuti kartoni, a protivnik se opominje i treba se i to gledati. Nije to fer prema ovim momcima koji daju sve od sebe. Ne želim više o tome", rekao je razočarani Akrapović.

Dodao je i da nije želio ranije povlačiti izmjene zbog straha od kontri jer igrači poput Semira Štilića ne bi bili korisni u branjenju kontranapada.

"Mekić je ušao ranije, Štilić poslije. Opasnost je da uhvate nas na kontru jer ja znam kako koji igrač može odigrati i treba sve da se uzme u obzir. Nisam htio da kukam prije utakmice, ali tako je", zaključio je Akrapović.

Akrapović je pored toga na press-konferenciji poručio da je spreman ponuditi ostavku ukoliko je on problem i ukoliko u klubu misle da imaju bolje rješenje.

S druge strane, trener Veleža bio je pun riječi hvale za svoje igrače.

"Čestitke idu mojim igračima i navijačima. Moji igrači su pokazali karakter i da su spremni dobiti batine za pobjedu, jer danas su to istrpili. To je na neki način herojstvo, jer Željo igra agresivno i to zaslužuju velike čestitike", kazao je Klafurić.

U narednom kolu Željezničar gostuje Slogi Meridian, dok će Velež na svom terenu u još jednom derbiju dočekati Borac.