Nogomet
11

Advokat Fuad Čolpa: Sloboda je pod suspenzijom, Zvijezda izmirila obaveze

Piše: D. K.
Nogometaši FK Sloboda
Nogometaši FK Sloboda
Fudbalski klub (FK) Sloboda nalazi se pod suspenzijom, s obzirom na to da je djelimično isplatila svoj dug od 11.090 KM, a shodno odluci Disciplinske komisije Nogometnog saveza BiH (NSBiH), saopštio je advokat Fuad Čolpa.

S druge strane, kako je naveo, Nogometni klub (NK) Zvijezda izmirila je svoje obaveze, postupajući shodno potpisanom sporazumu između punomoćnika igrača Jasmina Moranjkića i ovlaštene osobe NK Zvijezda, o čemu je odmah obaviješten i Sekretarijat NSBiH.

"Potpisani sporazum između FK Sloboda iz Tuzle i igrača Emira Selimovića, ovjeren i potpisan od nadležnog organa NS Tuzlanskog kantona (TK), bez saglasnosti punomoćnika - advokata Fuada Čolpe iz Sarajeva, ništavan je i ne može proizvesti pravno dejstvo", kaže se u saopštenju.

Čolpa smatra da je samim tim Selimović doveden u zabludu.

"Utakmica 7. kola Premijer lige BiH između FK Radnik i FK Sloboda je pod upitnikom, i ne može se odigrati ukoliko Sloboda u toku današnjeg dana ne uplati preostali dugovni iznos od dvije hiljade KM", kazao je Čolpa.

Prema njegovim riječima, na potezu su nadležni organi NSBiH da riješe pomenute nejasnoće.

"U suprotnom, ukoliko se dozvoli nastup FK Sloboda na pomenutoj utakmici, postupak će se nastaviti pred nadležnim organima FIFA-e i UEFA-e, te nadležnim institucijama BiH", dodao je Čolpa.