Nogomet
13

NS BiH: Sloboda izmirila dugovanja prema igračima, Zvijezda još uvijek nije

Piše. D.K.
Nogometni klub (NK) Zvijezda Gradačac i dalje se nalazi pod suspenzijom i, ukoliko ne izmiri finansijske obaveze prema igraču Jasminu Moranjkiću, neće moći igrati predstojeću utakmicu Premijer lige BiH na gostovanju protiv Zrinjskog, potvrđeno je za Klix.ba u Nogometnom savezu BiH.

"Iz Zvijezde kasne sa uplatom, ali su su se javili da će to uraditi u toku dana, odnosno sutra", rečeno je portalu Klix.ba u Nogometnom savezu BiH (NSBiH).

Pod suspenzijom se iz istog razloga nalazio i Fudbalski klub (FK) Sloboda Tuzla zbog finansijskog dugovanja prema tri igrača, ali je, prema tvrdnjama iz NSBiH, ipak izmirio ta dugovanja.

Samim tim Sloboda će moći igrati predstojeću gostujuću utakmicu Premijer lige BiH protiv Radnika.

Na osnovu podataka kojima raspolaže Klix.ba, dug FK Sloboda prema jednom igraču - Emiru Selimoviću iznosi 11.200 KM, dok NK Zvijezda igraču Jasminu Moranjkiću duguje 10.200 KM.

Međutim, tvrdnje iz Nogometnog saveza BiH da je FK Sloboda izmirila svoja dugovanja negira punomoćnik pomenute dvojice igrača, advokat Fuad Čolpa iz Sarajeva.

"Do ovog momenta ja nemam nikakve informacije o tome da je Sloboda izmirila svoje finansijske obaveze. Ta transakcija morala je ići samo preko advokata. Sloboda može samo sa mnom razgovarati i taj posao završiti. U taj posao moram biti uključen i ja da im ispostavim svoju fakturu. Igrač može sa Slobodom dogovoriti dio onoga što njemu pripada, dok Sloboda mora uplatiti dio onoga što meni pripada. Moguće je da je Sloboda i uplatila ta sredstva, a ja ću to provjeriti danas u banci", izjavio je Čolpa za Klix.ba.