Nogomet
30

Advokat Fuad Čolpa: Upitno odigravanje utakmice Sarajevo - Zvijezda

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Današnja utakmica 1. kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Zvijezde na Koševu je pod upitnikom, tvrdi advokad Fuad Čolpa iz Sarajeva, punomoćnik OFK Gradina iz Srebrenika.

Prema Čolpinim riječima, NK Zvijezda iz Gradačca je pod suspenzijom od 2. jula 2014. godine do kada je morao platiti dugovni iznos od 70.000 KM OFK Gradina iz Srebrenika na ime naknade za treniranje igrača Amera Ordagića, a po pravomoćnoj odluci Disciplinske komisije Nogometnog Saveza BiH iz maja 2014. godine.

Advokat Fuad Čolpa ostavlja mogućnost dogovora danas (nedjelja) do 17.00 sati, na način da se 50 posto duga (tj. 35.000 KM) uplati na ruke uz potvrdu prijema novca, a ostatak na dvije rate, s tim da takav sporazum potpišu advokat u ime OFK Gradina, ovlašteni predstavnik NK Zvijezda, te obavezno ovlaštena osoba uime Nogometnog Saveza Tuzlanskog Kantona, kako bi potpisani sporazum imao izvršnu snagu u kasnijoj, tj. direktnoj proceduri prema Disciplinskoj komisiji Nogometnog Saveza BiH.

"Ovo je neophodno ukoliko bi se NK Zvijezda oglušila za daljnje izmirenje obaveze, a sve da bi se izbjegao eventualno novi postupak za ostatak potraživanja. Ukoliko NK Zvijezda ne postupi na ovaj način, današnja utakmica ne može biti odigrana, te će ona bit registrovana u korist FK Sarajevo rezultatom 3:0", tvrdi Čolpa.

Ističe kako je NK Zvijezda dužna do sljedeće utakmice izmiriti obavezu, u suprotnom gubi status premijerligaša zbog dvije neodigrane utakmice.

"Ukoliko ipak u toku dana sporna situacija bude riješena, o svemu će pravovremeno biti izviješten Sekretarijat Nogometnog saveza BiH, kao i delegat utakmice, čime će automatski biti otklonjene smetnje za odigravanje današnje utakmice", zaključio je Čolpa u saopćenju za javnost.