Nogomet
40

FK Sloboda kažnjena zbog točenja alkohola na stadionu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je održala sjednicu u Sarajevu na kojoj je doneseno nekoliko odluka, a vezano za disciplinska pitanja iz svoje nadležnosti.

Donesene su odluke o novčanim kaznama za klubove BH Telecom Premijer lige zbog propusta u organizaciji utakmica, upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmicama, a tuzlanska Sloboda je kažnjena zbog točenja alkohola na stadionu.

U utakmicama 11. kola kažnjeni su Zrinjski i Željezničar sa po 1.000 KM zbog propusta u organizaciji domaćih utakmica, kao i upotrebe pirotehničkih sredstava.

I Plavi sa Grbavice su dobili istu kaznenu mjeru za utakmicu protiv Veleža koja je igrana u Dolini ćupova.

Sloboda je dobila novčanu kaznu u iznosu od 2.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice i nepoštivanje propisa (Pravilnik o bezbijednosti NS/FS BiH), a koiji se odnosi na točenje alkohola na stadionu. Sloboda je igrala utakmicu protiv Zvijezde iz Gradačca.

U utakmici 12. kola između Borca i ekipe mostarskog Veleža, Borac je zaradio kaznu od 1.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava na stadionu, a ista kazna je izrečena i Bordo ekipi sa Koševa koja je igrala protiv ekipe Radnika.

U osmini finala Kupa BiH, na revanš utakmici između Željezničara i Širokog Brijega, također su zabilježeni propusti u organizaciji utakmice i upotreba pirotehničkih sredstava, a kazna je za Plave 1.000 KM.

Zbog neodgovornog ponašanje navijača i upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmici između Travnika i Sarajeva, ekipi sa Koševa je izrečena kazna od 2.500 KM.