Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mirza mu krade mjesto na parkingu pa ga drzi na klupi :)
dvije asistencije buraaaaaz
Mirza je izvanserijski igrac koji se je dokazao u ACB Spanskoj (najjjacoj Evropskoj ligi), Euroligi, u reprezentaciji i jos u ranim danima Draft campovima kao Treviso.... Ovo sto Mirza prezivljava u NBA vecina desava se vecini Internacionalni igraca jos od vremena pokojnog-rahmetli Drazena Petrovica. Nekad se cudne stvari dogadzaju i treneri KUKAVICE forsiraju College igraci koji nebi bili rezeve ni u Adriatic Ligi.(par poredzenja Petrovic-Porter, Blare-Splitter...). Mirza je trenutno jedan od najbolji sutera i ligi mozda i ponajbolji na poziciji Combo-Forward, sa izuzetnom snagom, skokom i brzinom. Ima sanse da postane fantasticno krilo u NBA, ako ne u Netsima onda u nekom drugom timu gdje dobije ab pravu sansu. Neka saceka jos koji mjesec(3-4) i ako ga je stvarno Jason Kidd iznevjerio praznim pricama a tim vode mentalni slucaj Garnet i onaj King...par NBA timova samo cekaju. Samo napred Mirza treniraj kao da igras 48 minuta i nepredaji se, LEGENDO TI SI NBA ALL STARS POTENCIAL IGRA
Jason je car, pa zar mu nakon onakve karijere mogu što prigovoriti.
Pa jeste li vi normalni? Počevši od ovih klixovih 'novinara', pa do ovih 'analitičara' koji su analitičari kol'ko ste vi iz klixa novinari. Teletović je odličan igrač, al' za Eurolige. Je l' vi stvarno mislite da on nepravedno sjedi na klupi? On sjedi na klupi zato što na njegovim pozicijama ( 4 ( Power Forward) i 5 ( Center) ima 4 bolja/korisnija igrača u rosteru. On je u NBA ligi bukvalno šuter koji je prenizak i preslab u odbrani da bi igrao poziciju 4, i prespor i opet preslab u odbrani da bi igrao poziciju 3. I na kraju krajeva oni hoće od Teletovića da bude nešto što nije, a to je običan igrač u rotaciji. On je navikao da bude vođa na terenu i da se drugi njemu prilagode, a ne da se on prilagođava drugima, što u Netsima mora raditi. I ja mislim da je dosta ovih besmislenih kopiranih i "gugltranslejt" prevedenih članaka bez ikakvog smisla i značaja i za Teletovića i za bh. javnost. Pozdrav do sljedećeg besmislenog članka.
Ma kakva Europa, tu je on ostvario dosta toga da mu se i zasitilo, covjeku treba izazov a to je nba liga. Jednostavno treba klub promjenit, stvari ce onda ici nabolje. Nevjerujem da je recimo jedan Linas Kleiza bolji od nasega Mirze, ne znam zasto mirza ne bi mogao da napravi tako solidnu nba karijeru poput Kleize. Ima nas mirza potencijala, samo treba promjenit ekipu, i ne slazem se sa tim tvojima kritikama, nisu na mjestu!
Rockport- Mirza nije Center i to nikad nije ni igrao, on je vise Combo-Forward a moze i Shooting Guard. Prije dvije i nesto godine i ja sam mislio daje Mirza samo suter brez izuzetnih atletskih sposobnosti nastome njegov kolega koji je igrao skupa u ACB upozorio da je Mirza jako brze noge za igraca na distanci ili perimeteru. Trenutno u NBA ligi su najbolji suteri izmedzu 190 - 200 cm...JJRedick, S Currry, K Thompson, R Alen...nebih reko da je Mirza sa 206 prenizak za sutera u NBA. Mirza je u Evropi igrao za Duska Ivanovica inace krajem 80tih ponajboljim odbrambenim igracen Evrope, valjda je sta naucio. Kad je dolazio u NBA vjerujem da je Mirzi bila poznata istorija Evropskih igraca kao i njihovoprilzagodzavanje u nove sredine.... Kukoc sa klupe u Bullsima i vecina na pocetku sa klupe od Sabonisa do Petrovica i drugih. Teletovic je kompletan igrac i ja licno vjerujem da ce uspjeti u NBA, a vrijeme i onako pokaze svoje.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
par puta sam gledao tekme Brooklyna od cega sam imao podocnjake i moram reci da bi mirza trebao promjenit klub ili nazad u evropu. mislim Mirza razvaljuje ali nema sanse u brooklynu ni da bude treci PF. ispred njega na klupi su Blatche i Kirilenko daleko bolji i ubitacniji. Mirzin sut za dva poena 2-9 a trice pogadja svaku trecu utakmicu. ali za to je kriva politika kluba. Volio bih da grijesim jer svaki put kad vidim da je mirza dominirao prosvjetam sav ali Brooklyn je premocan a on jednostavno spor i slabo brani.
Imaju Netsi puno kvalitetnih igraca, zato Mirza ni ne moze da igra. Iskreno vise bih volio da je u Europi u nekom klubu u kojem bi imao veliku minutazu nego ovako. Ipak ostaje nada da ce mu dozvoliti da im pokaze koliko zna i umije. :)
Ma kakva Europa, da igra u Thundersima ili Sunsima, imao bi puno vecu minutazu, samo treba napraviti Trade i imat ce garant najmanje 20 minuta po utakmici.
Ma bilo sta, samo da stane na taj parket. Da bi se razigrao mora na parket.Ljudi kritikuju da slabo igra, pa naravno kad ga polako odvikavaju od igre.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ako mu nebude davao sansu kao do sad najbolje da ode u drugi klub nba lige gde moze dapokaze svoj kvalitet,jer ovde od ovi "zvijezda"daj boze
Kidd uopste nije bio na klupi u prva dva meca jer je suspendovan zbog voznje u pijanom stanju. I ovaj bi se blogger mogao malo vise informisati...
Moze li neko da mi da link ovog bloga sto je napisan o Netsima? Bio bi jako zahvalan... :)
http://www.netsdaily.com/2013/11/1/5055634/john-schuhmann-jason-kidd-should-play-mirza-teletovic
svaki trener mu daje sansu u predsezoni a onda kad sezona pocne klupa mamu im jbm
Rekoh ja da je trebao napustiti Netse i otici u drugi klub iz NBA lige ali on nije htio, a neki pametnjakovici sa klixa su mi govorili "sta ti znas". eto vam moroni sta ja znam
jarane postava Netsa je beton :D sinoc su dobro odigrali. Mirza nije bio ni na klupi.
Realno, da Teletović vrijedi, on bi i igrao! U NBA nema klalkulacija, teorija zavjere, nesimpatisanja ili bilo čega drugog! AKo imaš kvalitet, igraćeš 100%!
pa jbt igrao bi svugdje osim u Brooklynu bgm
mirza je vrhunski igrac...ali na zalost i u NBA veliku ulogu igraju menadjeri igraca koji lobiranjem guraju svoje igrace...zalosno ali istinito
Pa mogo je bar jedan za raju iz svlačionice...
http://www.eros-zona.com/video/102/konobaricu-jebu-gosti.html
jesil ovo ti?