Košarka
74

NBA analitičar kritikuje trenera Jasona Kidda: Pusti Mirzu da igra!

Klix.ba
Mirza Teletović
Mirza Teletović
Jedan od najuglednijih NBA analitičara i statističara, John Schuhmann, osvrnuo se na dosadašnji učinak Brooklyn Netsa u predsezoni i sezoni. Kritikovao je trenera Jasona Kidda koji u dvije zvanične utakmice nije pružio priliku bh. reprezentativcu Mirzi Teletoviću.

I intervjuu datom za američke medije, Schuhmann je govorio o problemima koji okružuju Netse. Najviše se fokusirao ne Teletovića od kojeg, kako je kazao, trebaju uzeti ono najbolje, a to su "nevjerovatni dalekometni šutevi". Sugerirao je treneru Netsa da koristi Mirzu kada je Kevin Garnett van terena.

"Želim da vidim da pružaju šansu Teletoviću. Neka igra sa drugim starterima. Nevjerovatan je šuter kada ima otvoren priliku za to. Ne volim ga vidjeti u drugoj postavi gdje nema igrača koji bi mu stvorili šansu za šutiranjem", kaže Schuhmann.

On kaže da bi volio vidjeti Teletovića na parektu zajedno sa Pierceom, Williamsom, Lopezom...

"On može 'ubiti' odbranu na svoj način. Ukoliko je u drugoj postavi sa Livingstonom i Terryjem, neće imati otvorenu šansu za šut. Kako bi maksimalno iskoristili njegov potencijal, morate ga staviti sa ostalim dobrim igračima. Njegava odbrana je pod velikim upitnikom, ali želim vidjeti da mu Kidd daje šansu. On jednostavno mora postati važniji igrač u ovoj sezoni", kaže NBA analitičar.

"Ukoliko promaši dva šuta, ne treba ga izvoditi i reći mu 'vidimo se naredne sedmice'. To je bio problem prošle godine", kaže Schuhmann koji vjeruje da će Deron Williams biti ključ igre Netsa.