Potvrđeno
241

Musa zvanično prijavljen na NBA draft koji će se 21. juna održati u Brooklynu

Piše: K. H.
Reprezentativac BiH i košarkaš Cedevite Džanan Musa zvanično se prijavio na NBA draft koji će se 21. juna održati u Barclays Centru u Brooklynu, potvrđeno je za Klix.ba.

Jedan od najperspektivnijih bh. sportista već mjesecima se spominje kao jedan od potencijalnih košarkaša iz Evrope koji će u 2018. godini preko drafta stići u NBA ligu, a skauti iz SAD-a već su dolazili u Evropu gdje su pratili igre košarkaša Cedevite.

Između ostalog, boravili su na utakmici protiv Splita u kojoj je Musa postigao 36 poena, imao je deset asistencija i osam skokova, kao i protiv Jazina gdje je ubacio 33 poena. Danas, malo više od dva mjeseca prije drafta, stigla je zvanična prijava.

"Danas je stigla zvanična potvrda o prijavi na draft od agencije koja bi ga trebala zastupati u Americi, on je nju potpisao i prosijedlio nazad, tako da je on od danas formalno i pravno prijavljen na draft", kratko je rečeno iz PR tima Džanana Muse.

Također, treba napomenuti da je Musa izabran za najboljeg mladog igrača košarkaškog Eurocupa, kao i regionalne ABA lige, što će sigurno igrati veliku ulogu.

Musa je nedavno u razgovoru za Klix.ba istakao da će trenirati po posebnom programu, a na dan prijave nalazi se u prvoj trećini dvomjesečnog programa. Njegov ugovor sa Cedevitom potpisan je na tri godine, uz opciju da može napustiti klub. Nakon današnje prijave, njegova sudbina će biti poznata tek 21. juna, na noć kada je zakazan NBA draft u Brooklynu.